0

Н ационалният отбор на България до 21 години загуби с 0:1 от връстниците си от Швейцария в мач от група "Е" на квалификациите за европейското първенство в Грузия и Румъния през 2023 година. Воденият от Александър Димитров български отбор отдавна загуби шансове за класиране на шампионата и остава на четвърто място в групата си с 9 точки от 9 мача. Швейцария обаче е близо до това да си осигури квота, като води в класирането с 22 точки, с две повече от тима на Нидерландия, който обаче е и с мач по-малко. Малко след почивката се стигна и до най-спорната ситуация в срещата. Тогава Имери стреля, а при добавката Рийдер, който бе зад цялата българска отбрана, прати топката в мрежата на Христов. За съжаление обаче главният арбитър Густаво Корея и асистентите му не се намесиха и така попадението бе зачетено.

До края на мача селекцията на Александър Димитров се опита да стигне до изравнителен гол, като Марин Петков имаше добър шанс, но изстрелът му от пряк свободен удар беше блокиран. Така за втори път в рамките на тези европейски квалификации съставът ни допусна минимална загуба от Швейцария. В последния си двубой от кампанията на 11 юни България гостува на Гибралтар.

Състав на България в срещата: Дамян Христов, Йоан Стоянов, Атанас Чернев, Симеон Петров, Патрик-Габриел Галчев, Марин Петков, Валентин Антов, Йоан Бауренски, Кристиан Добрев, Владимир Николов, Велислав Василев


резерви: Мартин Петков, Димитър Стоянов, Христо Янков, Мартин Атанасов.