0

 

Капитанът на Берое Симеон Мечев със сигурност е човекът, който най-добре може да прецени в какъв ритъм бие сърцето на старозагорския футбол. Той говори пред „Мач Телеграф“ между тренировките, които води с доста сериозно променения отбор на „зелените“ и вече се подготвя за мача с Арда. За какво ще е симптоматично първото домакинство за сезона, как оценява случващото се в клуба и защо държи да е позитивен... ще разберете от интервюто, което халфът даде пред Мач Телеграф.

- Мони, как оценяваш старта на сезона и всичко, което се случва в Берое това лято?
- Стартът е добър. Победата в първия кръг е факт и това в крайна сметка е най-важното във футбола. Дава ни самочувствие, вяра и ни стимулира да работим още по-добре. Първите мачове винаги са изключително трудни, имат някакви неясноти. Беше важно за нас да стартираме с победа. Знаете, че сме напълно нов отбор с едва четири човека от миналата година. За ситуацията в клуба наистина не мога да кажа нищо друго освен: Времето ще покаже.

- Казваш го с напълно неутрален тон, но все пак има ли нюанси?
- Не никакви. Наистина е това, което искам да кажа в момента. Нека проявим малко търпение. Времето ще покаже, това е, така е най-точно.

- Явно искаш да си честен с хората, които те уважават и вярват на преценката ти?
- Честен съм. И ако има нещо за казване, аз ще съм първият, който ще го направи, бъдете сигурни. Важно е обаче да сме позитивни. Трябва да гледаме положително на нещата, стига с този негативизъм. Вижте какво е и в обществото! Трябва да сме позитивни, иначе се губим като хора.

- Може ли да очакваме, че този проект с толкова чужденци ще успее и кое в момента може да се приеме като успех за Берое?
- Пак се връщаме към това, че е необходимо време, за да видим какво ще стане. В мачовете, които предстоят ще се види. Оценката ще я дадат хората Те и тяхното отношение ще са барометър за това, което се случва – добро ли е, или не. В тази връзка е важен и първият домакински мач, който ни предстои. От подкрепата, която ще получим, ще се разберат много неща. Публиката е факторът, който е от ключово значение не само за нашия клуб, а за всички.

- Българите в състава има ли как да помогнете на тези доста на брой играчи, които се привлякоха от различни точки на света?
- Ние реално сме само двама – аз и Тони Йорданов. Младите Божидар Пенчев и Васко Василев също останаха. Другите са съвсем нови момчета и реално в случая ние като малцинство няма какво толкова да направим. Все пак се стараем. Каквото се изисква и каквото можем да сторим, за да сме полезни, се случва. Наистина обаче трябва време.

- Появиха се информации, че и ти искаш са напуснеш, в крайна сметка оставаш ли в Берое?
- Да. Поел съм ангажимент към един човек да остана и ще остана. Могат да се случат доста неща, но за момента съм в Берое и съм отдаден изцяло на клуба.

- От какво има нужда Берое, за да постигне нещо, което наистина да зарадва хората в града? 
- Сигурност, стабилност и организация... Нищо различно от това, което е необходимо на всеки клуб, за да е успешен. Няма какво да се заблуждаваме, без пари не става! Необходими са инвестиции и ясна стратегия, с които да се управляват

Цялото интервю четете в днешния брой на Мач Телеграф

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ИНСТАГРАМ

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ТИКТОК

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ В YOUTUBE

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ ВЪВ VBOX