0

Н астроението в Левски не е много добро заради 1:5 от Лудогорец, но „сините“ не очакват друго освен победа над ЦСКА-София в неделя, заяви треньорът Николай Костов.

"Настроението ни не много добро, защото загубихме с много сериозен резултат от Лудогорец, но се надявам времето да излекува болката и да се отърсим от тази загуба. Очакванията са да победим, както винаги", заяви Костов.

"Оптимисти сме преди всеки един мач. Даже сме обвинявани, че прекалено атакуващо играем и не мислим за защитата. Може би и с право. 

Ние обаче налагаме един стил на игра и това ще бъде най-голямата ни победа през този сезон. 

Минахме през много препятствия, кадрово, обучавахме едни, сега обучаваме други. Наказания, контузии, всичко това спомага да не сме усъвършенствали много неща. 

Но не се предаваме и вярваме, че това, което правим, е най-доброто. Публиката може би затова ни поддържа, защото вижда нещо, което й харесва.

Първото полувреме си сложихме печата срещу Лудогорец. Техните играчи усетиха нашата сила. 

Първия полусезон за 80 минути бяхме много силни, загубихме малко драматично тогава и с някои спорни моменти. 

Самите футболисти разбраха нашата сила. И въпреки прептяствията, ние се стремим да сме активни през целия мач, независимо от противника. 

Можех да я предотвратя тази голяма загуба. Още при 3:1 можеше да не слагам играчи, които нямат опит, но аз исках да проверя младите футболисти в мач срещу по-сериозните отбори, а не срещу Етър, Пирин и тимовете по-надолу в класирането. 

За ЦСКА-София – те правят едни и същи неща, но ги правят много добре. 

Лудогорец ни е създал такива комплекси, че всяка година повтаряме едни и същи грешки. 

След неуспеха почваме да обвиняваме, да променяме, да търсим други варианти за следващ успех и обещания към нашите почитатели. 

Този път мисля, че трябва да сме по-умни и да разберем, че Лудогорец доминира толкова много през този години, защото правим едни и същи грешки. 

Знам какво е чувството за мач срещу ЦСКА-София. Преди години такова дерби е било за първото място, преживяванията са били невероятни. 

Сега и ние, и те са в едни настроения. Четвърто или трето място, за което се борим, не отговаря на нашите амбиции. 

Мисля, че трябва да изпипаме нещата и въпреки препятствията и икономическите проблеми, вървим по правилния път.

В мача с ЦСКА-София, Левски ще бъде без Марин Петков и Фабио Лима. 
"Нямаме много опции. Без Петков и Лима сме малко беззъби в атака и това се случва именно срещу ЦСКА-София, които не са много убедителни във фаза защита. 

Имаме вариант да сменим Марин, макар че е в страхотна форма. Не мога да ви кажа кой ще го замени. Имаме млади футболисти, на които се отразява такава загуба", продължи той.

"Ние сме оптимисти и гледаме оптимистично. Представете си, че тази загуба от Лудогорец ни отваря врата за по-големи успехи. 

Ако я приемем като капитулация, тогава започват грешките. Имаме голяма поддръжка от ръководството. 

Футболистите също са заредени с оптимизъм и вярват, че това, което правим, е правилно. 

Всяка загуба за Левски е инцидент. 

Душевните болки са по-трайни от телесните, защото са свързани с ума. Толкова бързо е трудно да се отърсим, надяваме се да преглътнем този горчив хап".

В мача с ЦСКА-София се очаква пълен стадион, като от "синята" страна това бе потвърдено с официално съобщение.

"Всички билети за двубоя с ЦСКА-София на 7 април от 14:45 часа за секторите "А" и "Б" бяха продадени. Благодарим Ви за безрезервната подкрепа и урока по любов, който предавате за пореден път на всички!", пишат от ръководството към привържениците на Левски.

Източник: БТА