0

С инът на Любо Пенев – Николас, вкара първия си гол в елита и Хебър спечели с 1:0 срещу Локомотив София в двубой шестия кръг на efbet Лига.

Така пазарджиклии се изкачиха на трето място в класирането с две точки пасив от лидерите Черно море и Локомотив Пловдив.

В началото на мача Александър Любенов отрази два опасни удара на Георги Вълчев, но стражът на Локо не успя да се намеси при шут на Николас Пенев в 25-ата минута. Атанас Кабов проби по дясното крило след дълъг пас на капитана Вълчев и пусна топката по земя към Пенев, който я засече от 7-8 метра за първия си гол с екипа на Хебър, пише БТА.

За Локо опасни удари нанесоха Карлос Франса и Диого Тейшейра. В края на първото полувреме Любенов отрази нов опасен удар, този път от Георги Николов от гостите. 

В началото на второто полувреме съдията Георги Иванов отсъди дузпа за Локомотив след игра с ръка в наказателното поне на Хебър, но промени решението си след преглед със системата за видеоповторения.

Резервата Калоян Кръстев пропусна с глава минута преди края на редовното време и така Локо допусна минимална загуба с 0:1. Това оставя "железничарите" на десето място в класирането.