0

Б ългарският национален отбор за юноши до 17 г. загуби с 1:2 от Швеция в първия си мач от Елитния кръг на квалификациите за Евро 2024.

Голът за младите „лъвове“ отбеляза Марто Бойчев от ЦСКА 1948. Нашите са в една група още с домакина Румъния и Уелс, а следващият мач за селекцията на Тодор Симов е срещу северните ни съседи в събота. Първият в потока се класира за първенството в Кипър през май, както и седемте най-добри втори отбора.

Любопитното е, че за скандинавците в 73-тата минута на терена влезе Николай Стайков. Нападателят на „тре кронур“ е от български произход. Той е син на шведската оперна певица Мариан Хелгрен и популярния ни актьор Георги Стайков. След раздялата им талантът остава да живее с майка си в Швеция, където носи екипа на Хамарби. Николай, или Нико, както го наричат всички, играе на поста ляво крило. Той дори можеше да се разпише в края, но вратарят ни Атанас Кехайов спаси.

Георги Стайков е познат с участието си в хитовите филми „Вчера”, „Без драскотина”, „Мисия Лондон” и сериалите „Под прикритие” и „Столичани в повече”. Той има и сериозна кариера в скандинавското кино. Преди няколко години актьорът бе диагностициран с множествена склероза, но се бори със заболяването. Стайков не пада духом и наскоро стана ясно, че учи нов език. Според запознати турският е под №19 в полиглотската му колекция. Той има общо три брака, но в момента е принуден да се бори сам с тежкото заболяване. Живее в Бургас, като се издържа с 600 лева пенсия. В началото на тази седмица се навършиха 36 години от премиерата на култовия български филм „Вчера“, в който изигра по великолепен начин Ростислав.