0

„Аз съм виновен“, обяви Николай Костов след дербито с ЦСКА. В него Левски претърпя пълен крах. И той бе втори поред в разстояние на четири дни, след като в сряда Лудогорец посини от бой „сините“ - 5:1! 

Единствената утеха от дербито в неделя пък е, че тимът от „Герена“ загуби само с 0:2 от четата на Нестор Ел Маестро, нищо че за 90 минути стоеше повече като боксова круша, а не като отбор, който надгражда и ще играе някаква по-сериозна роля в първенството от тази на спаринг-партньор. За капак „сините“ ще трябва със зъби и нокти да драпат до единствената им останала цел – виза за Европа. Третото място е мираж, а четвъртото ще донесе бараж, ако Лудогорец или ЦСКА триумфира с Купата на България, пише днес в. "Мач Телеграф".

В неделя Николай Костов се размина с виковете: „Оставка!“. Но не му се размина в коментарите на официалната страница на клуба. 

Според запознати за смяната му настояват и мнозина от фигурите, чиято дума се чува на „Герена“, както и част от членовете на клубната управа. На този етап обаче Наско Сираков не ще и да чуе дума за подобен ход. Според него вината за слабите резултати не се само на Костов. Освен това харесвал опитите му да наложи стил с много подавания и владеене на топката. А и в момента първенството е в доста напредвал етап и Костов заслужава шанс да го довърши. 

Целия материал четете в днешния брой на в. "Мач Телеграф"