0

М ажоритарният собственик на Левски Наско Сираков отговори на министъра на спорта Радостин Василев за думите му за козирката на Сектор А на стадион "Виваком Арена - Георги Аспарухов". Вчера Василев, който увери, че не е „министър на ЦСКА“, сподели, че поставянето на козирката щяло да струва колкото построяването на нов сектор, припомни gong.bg.

Сираков реагира с учудване защо тази тема е засегната след срещата на министъра с управата на ЦСКА, начело с Гриша Ганчев.

На 11 януари 2022 г. министърът на младежта и спорта, г-н Василев, направи изявление пред медиите, в което засегна тема, свързана с ПФК Левски. Темата е твърде болезнена както за клуба ни, така и за многобройните ни привърженици – за козирката на стадион „Георги Аспарухов“. Не разбрахме защо тази тема беше повдигната в изявлението му и защо бяха казани неистини, а именно, че построяването на козирката на стадион „Георги Аспарухов“ ще струва колкото построяването на самия сектор.

На първата ни среща с министъра ние категорично заявихме, че подкрепяме неговите амбиции да бъде в помощ на футбола. В същото време обаче, проблемите на „ПФК Левски“ се споменават по несериозен и несъответстващ на действителността начин. Направените внушения намираме за обидни за цялата левскарска общност.

С уважение

Наско Сираков, Мажоритарен собственик на акциите на „ПФК Левски“, гласеше съобщението.

От спортното министерство реагираха бързо с позиция какво е искал да каже министърът, който е от квотата на ИТН. "Министърът на младежта и спорта Радостин Василев категорично отхвърля твърденията за направени внушения с изказването си за стойността на козирката на стадион "Георги Аспарухов". Проблемът с течове в новия сектор, поради липса на козирка, беше споделен от представителите на ПФК Левски при срещата с министър Василев", се казва в бърза реакция на държавния служител, който е от квотата на ИТН.

"В своето изказване пред медиите на 11.01.2021 година министър Василев се позова на думи на главния архитект на Столична община арх. Здравко Здравков, че стойността на козирката на сектор "А" ще бъде колкото на цялата трибуна. Тази информация беше споделена от арх. Здравков по време на проведената среща в Министерството на младежта и спорта между министър Радостин Василев и главния архитект на СО на 05.01.2021 година.
Желанието на министър Василев да помогне на ПФК Левски не трябва да се приема враждебно от ръководството на клуба, а да бъде оценено по достойнство, защото в противен случай прозират интереси далеч от спорта и коректността", уверяват в позицията на Министерството на младежта и спорта.