0

М ажоритарният собственик на Левски – Наско Сираков, говори за разделението в клуба, дългът към НАП, Станимир Стоилов, а освен това призна, че Левски е имало оферта на стойност 2,5 млн. евро за Хосе Кордоба от руски клуб. В интервю пред БНТ той сподели, че е оптимист, че до Общото събрание може да има обединение в Левски.

„Денят не беше много хубав, защото се изля дъжд. Радвахме се на отлична посещаемост, въпреки това. Изиграхме фантастичен мач – най-силното ни представяне през пролетта. Трябва да отчетем, че Ботев Враца е добър отбор, с добър треньор. Жалкото е, че нашите футболисти не се научиха да вкарват повече голове в такива мачове”, коментира Сираков вчерашния мач на "Герена".

Няма причина да ни бъде отказан лиценз. Проведохме ползотворни срещи с ръководството на НАП. Единственият проблем на Левски е НАП. За жалост, агенцията беше оставена на опашката. Платиха се над 4 млн. Лева лицензионни задължения, които щяха да ни изядат главата. Никой не иска да убива длъжника си, ако вижда, че длъжникът работи добре. За миналата година Левски има над 18 млн. оборот. Това е най-живият клуб със сигурност”, продължи той.

„Мисля, че не можем да кажем дали имаме големи очаквания за акциите. Има интерес. След провеждане на Общото събрание ще имаме реална представа за размера на интереса”.

„Най-нормалното е Иво (б.а Ивков) да не е щастлив от подобно развитие на нещата. Ще разполага в един момент с по-малко средства. Този проблем допреди един месец не стоеше на дневен ред. Този проблем с акциите съм го обсъждал пред 3-4 месеца. Сега ни се наложи да действаме бързо. Смятаме, че това е един от най-лесните начини да влязат в клуба свежи пари. Всяка стотинка от продажбата на акции ще отиде за НАП”.

Във всяко едно семейство има различния по определени въпроси. На мнение съм, че нещата, които касаят бъдещето на клуба, трябва да се разглеждат в кухнята”, каза още той пред БНТ. 

„Промени винаги могат да настъпят. Аз нямам личностни различия с Иво. По много въпроси мислим еднакво. Винаги съм предпочитал, когато хората, които работят с мен гледат в посоката, в която гледам аз. Когато гледат в друга посока, това малко ме нервира. Аз гледам в доброто бъдеще на Левски. Сигурно и той гледа по същия начин, но явно се разминаваме в посоката”, заяви той на въпрос дали изпълнителният директор може да бъде освободен на Общото събрание. 

Проведох много сериозен разговор с Мъри. Прекалено много се спекулира по тази тема. Продажбата на тези футболисти (б.а. Краев и Кордоба) изобщо не стоеше на дневен ред. Имахме оферта за Кордоба за 2.5 млн. от руски клуб. Собственик на този клуб е човек, който е от близкия кръг на Путин. Нямахме никаква гаранция, че ще си получим парите. Даже коментирахме този въпрос в НАП. На тях им настръхнаха косите. Предупредиха ни, че е рисково. Втора казанска афера не ни трябваше. Сключваме договор, плащат ни, футболистът е заминал за Русия и ни нареждат да върнем парите. Няма да продаваме на живот и смърт нашите футболисти. От много време насам футболистите на Левски имат определена цена, стойност. Това е най-важното нещо за един клуб. Те струват доста пари. Ако тръгнем да говорим как ще си разпродаваме отбора, ще вземем 30% от реалната им цена. Ще продадем футболист, при положение, че получим това, което смятаме, че струва”, разкри Сираков.

Ако изглеждам на Бащица – може да ме приемеш такъв. Аз не се чувствам. В момента Левски абсолютно е скъсал с този модел. Ако зависи от мен мястото на Стоилов е гарантирано в следващите няколко години. Последното, което може да стои на дневен ред, е раздяла с Мъри. Той и преди е имал оферти. Разчитам и вярвам, че ще продължим да работим заедно още дълги години”, каза собственикът на „сините”.

„Има още много точки да се разиграват. Левски трябва да си заслужи на терена класирането за Европа. Ако играем като вчера, няма да имаме проблем”, сподели още Сираков.

„Стигна се дотук от лошо и недалновидно управление. Не съм прокурор да посочвам виновниците с пръст. Лошо управление – това е истината. Мисля, че от нас се свърши много работа. От всички в клуба. Левски има сериозна цена, има капитал. Най-големият капитал на един клуб са футболистите и привържениците. Ние и в двете направления сме най-развиващия се клуб в България. Сега пътят пред Левски е изчистен и ясен. Имаме да се справим с огромно предизвикателство – НАП, но ще се справим и с него”.

В Левски може да се постигне обединение. Не ми е приятно да знам, че някои фенове са зад мен. С Мъри няма какво да ни делят. Искам всички фенове да бъдат зад Левски, не искам да ми скандират името. Името ми е скандирано на всеки един мач, в който съм играл за Левски. Искам всички фенове да са зад Левски, да скандират имената на нашите футболисти, да скандират името на треньора. Те са главните действащи лица на клуба. Благодарение на работата на Мъри финансовия ресурс в отбора е по 10”,

„Пресконференцията във вторник е по желание на Мъри. Утре ще се разберем. Мисля, че ще има такава пресконференция. И на него му се струпаха много нерви през последните месеци. Надявам се на победа в следващия кръг в Кърджали”, завърши Сираков.