0

Е дин от най-опитните гръцки съдии ще ръководи втората среща на българския национален отбор по футбол в турнира на УЕФА Лига на нациите – домакинството на Северна Ирландия в Пловдив на 8 септември от 19 часа.

45-годишният Анастасиос Сидиропулос е международен рефер със значка на ФИФА от 2011-а, а от 2013-а започва да получава назначения в турнира Лига Европа. През 2016-а свири финала за купата на Гърция между Олимпиакос Пирея и АЕК Атина, завършил 1:2. През 2018-а е поканен в набиращата сила Лига на Саудитска Арабия. Междувременно попълва портфолиото си и с авторитетни наряди в Шампионската лига.

Сидиропулос има славата на неприятно безкомпомисен и раздава картоните за неправилно дишане - в последните си 9 мача няма случай, в който да е извадил по-малко от 7 жълти. В 5 от тези срещи задължително е показал и червен.

Негови помощници на стадион „Христо Ботев” в Пловдив ще бъдат сънародниците му Полихронис Костарас и Лазарос Димитриадис. Василиос Фотиас също от Гърция е четвърти съдия. Делегат на УЕФА пък ще бъде Едуард Киндле от Лихтенщайн, а Павел Шалий от Казахстан ще отговаря за съдиите.