0

Д есният защитник на Лудогорец Сисиньо може да продължи кариерата си в един от най-силните клубове в Бразилия – Коринтианс. Треньорът Витор Перейра спешно търси нов десен бранител без пари, като освен Сисиньо вариант е Габриел Фуентес от Хуниор Баранкия. Титуляр на Коринтианс като десен бранител е Фагнер, който обаче е на 32 години и се нуждае от силна резерва. В Тимао, какъвто е прякорът на отбора от Сао Пауло, играят и други опитни футболисти като Жуниор Мораеc, Вилиан, Ренато Аугусто и Жо.

Ясно е, че Сисиньо прекарва последните си месеци в Лудогорец. Той дойде през 2015 г. и се утвърди като един от най-стабилните футболисти на „орлите“. Логично стигна и до националния отбор на България. Напоследък обаче бразилецът започна да получава контузии и излезе от форма. Освен това новият треньор Анте Шимунджа привлече своя сънародник Жан Карничник, който, макар и да играе отляво в някои мачове, номинално си е десен защитник.

Другият десен бранител в Разград - Жордан Икоко, също е с изтичащ договор. Той навярно също е в последните дни на своя престой в Лудогорец.

Шоу сменя Сантана

Треньорът на Лудогорец Анте Шимунджа вече знае кой ще замени Алекс Сантана при домакинството на Ботев Пд. Както е известно, бразилецът е наказан за натрупани жълти картони. Очаква се вместо него да излезе Мануел Шоу. Националът на Ангола започна годината като титуляр, но след като Клод Гонсалвеш се възстанови, седна на пейката. Сега срещу Ботев Пд обаче двамата ще си партнират в средата на терена. Иначе под въпрос за двубоя е Оливие Вердон, като, ако бенинецът не се възстанови, ще бъде заменен от Антон Недялков.