0

20-годишен нападател се завръща в ЦСКА, пише днес в. "Мач Телеграф". Става дума за юношата на "червените" Йоан Борносузов, който преди няколко години продължи кариерата си в италианския Дженоа, а това предизвика мощен скандал, довел до уволнения в школата на "червените".

По онова време той се сочеше за талант №1 на "Армията". Йоан е син на бившия футболист на Литекс и бивш треньор в школата на ЦСКА Атанас Борносузов. След преминаването на Йоан в Дженоа падна именно главата на баща му Атанас. Борносузов старши обяви тогава, че е уволнен лично от бившия шеф на школата Пауло Кардосо.

"Португалският директор на нашата школа ме извика и ми каза, че се разделяме. Попитах защо и получих следния отговор: "Защото синът ти замина за Италия и подписа професионален договор с Дженоа". Това е. Няма какво друго да ви кажа. Само ще уточня, че заради трансфера на сина ми Йоан, ЦСКА ще получи пари. Спирам дотук. Имам още доста какво да говоря не само по тази, но и по други теми, но ще го направя по-нататък", заяви тогава Атанас Борносузов. След това той започна работа в ЦСКА 1948, което вдигна още повече напрежението около него.

Към днешна дата Йоан Борносузов е много близо до договор с ЦСКА. Нападателят, който разтрогна договора си с Дженоа преди три дни, минава медицински прегледи и се очаква, ако всичко е наред, да подпише с "червените".

Младокът: В Генуа станах мъж

Юношата на ЦСКА Йоан Борносузов се сбогува с Дженоа с прочувствен пост в социалните мрежи преди няколко дни. Той обясни, че в Генуа е израснал много и е станал мъж. Ето какво написа Борносузов: "Трудно е да намериш правилните думи, за да кажеш сбогом. Минаха толкова години и толкова емоции между тях, всички заедно...

След 5 години няма да е лесно да напусна Генуа и Дженоа, с теб пораснах, научих, срещнах хора и приятели, които ще взема със себе си завинаги, и с които станах мъж.

Благодаря на тези, които ме придружаваха през тези години: от първите до последните, от феновете до хората, които работят в клуба, всички треньори и съотборници, служители и мениджъри. Носенето на тази фланелка беше голяма гордост, казвам сбогом на фантастичен клуб, най-старият в Италия, винаги ще бъда един от вас и винаги ще бъдете в сърцето ми".