0

Н ационал по баскетбол е бил сред задържаните в Скопие 19 фенове на Левски, които бяха освободени вчера. Николай Вангелов е бивш играч на "сините", както и национал. Той никога не е крил, че сърцето му принадлежи на отбора на народа. Иначе в чужбина е играл основно в Италия, където е носил екипите на Наполи и Рома.

"Платихме си пътните такси. Кордонът спря, всички слязохме да видим какво става. На всеки 20 минути ни спираха. Излязохме от колите и се започна... 24 часа бяхме без вода, храна", разкри високият 213 см мъж.

"Първо казаха, че сме строшили някакво барче. Няма такова нещо. После излезе, че не сме се подчинили. 19 бяхме арестувани. На 10 човека искаха по 300 евро глоба, само кеш. Благодарим на феновете за подкрепата. Велик Сектор "Б". Полицаите бяха изключително агресивни. Аз бях най-потърпевш, може би, защото съм най-едър. Проснаха ме по очи. Сложиха ми белезниците, палки, ритници...", продължи той в телевизионна изява.

"Нищо не сме направили, просто сме много мразени от македонците. Никой няма да ти помогне тук, даже напротив", отчете Вангелов. В агитката на "Тодор Проевски" пък бяха още Тодор Симов и половинката му Ирина. Симов е бивш помощник-треньор на "сините", а Ирина - глас на Септември София.

Симов и Ирина бяха в агитката, която отказа си тръгне.