0

Н овият старши треньор на Ботев (Пловдив) Бруно Балтазар ще запише неофициален дебют начело на "канарчетата" с контролен мач срещу третодивизионния Гигант (Съединение), научи БТА от източник от клуба

Срещата ще се проведе в петък (13 януари) на клубната база на "жълто-черните" в квартал "Коматево", като първоначално не бе предвидена в програмата на Ботев за зимната подготовка.

Балтазар днес се срещна за първи път с футболистите на "канарчетата", които проведоха първа тренировка за годината.

Заниманието се проведе изцяло във фитнеса и бе закрито за фенове и журналисти.

Официалното представяне на новия старши треньор на Ботев ще бъде през следващата седмица, когато ще има и пресконференция. 

Бруно Балтазар представи на играчите целия треньорски щаб, в който освен него влизат португалският помощник Гилерме Рамос, анализаторът Карлос Маркес, както и чешкият фитнес специалист Денис Каван. 

От първото занимание на Ботев отсъстваха Дилан Мертенс, Джеймс Ето'о, Реда Рабей и Елвис Ману, които ще се присъединят към отбора на по-късен етап. От клуба обявиха, че към момента няма напускащи или продадени футболисти, а единственият нов играч в тима е Красиан Колев, който бе привлечен от елитния Септември. 

В първите дни от зимната подготовка футболистите на Ботев ще преминат физически тестове, а от 7 януари (събота) ще стартират и медицинските изследвания на състезателите.

"Канарчетата" ще се готвят в Пловдив до 14 януари, а след това заминават на подготвителен лагер в Дубай, където са уредени три контролни срещи.