0

С тарши треньорът на Хебър (Пазарджик) Любослав Пенев беше доволен от играта и резултата днес. Пазарджиклии стигнаха до убедително 3:0 над Етър.

"И днес, и след предишните мачове казах, че играем добър футбол и се стараем да се надиграваме и да побеждаваме. Така беше и досега, но както казах – има фактори, които влияят и не само на нас. 

Аз съм доволен от момчетата и от показаното от тях себераздаване. Въпреки че останахме с човек повече, не се отпуснахме и следвахме плана", започна Пенев.

"При една ситуация не успяхме да вкараме втори гол, но мачът се играе две полувремена и знаем, че не трябва да се отказваме. Стигнахме до победата. 

Класирането не го гледам дали можем да се качим в местата 7-10. 

Интересува ме работата и момчетата не трябва да се отпускат. Има още два мача в редовния сезон, както и други пет в плейофа, както и два за купата. Не бива да се отпускаме".

Попитан дали това е моделът, който иска да вижда с размяната на местата в атаката на нападателите му и двата гола на Марк-Емилио Папазов, треньорът каза: "Да, това е моделът – това искаме, да разиграваме бързо. 

Бихме 3:0, но имаше ситуации, които трябва да изиграем по друг начин. Трябва да сме ефективни, защото в други мачове няма да имаме толкова и такива положения. Тези неща ще си ги кажем в съблекалнята. 

Доволен съм от младите, тренираме много добре, но те са деца и това го отчитам. И въпреки скромната им възраст, те са наясно, че са в мъжкия футбол. Няма да се предаваме и с много старание ще се случат нещата".

Ситуацията в последния в класирането Етър (В. Търново) продължава да се влошава и след днешното 0:3 в 28-ия кръг, не скри треньорът Светослав Петров пред "Диема Спорт".

"Аз не мисля, че когато бяхме 11 на 11 на терена Хебър са имали нещо кой знае какво повече от нас. Вкараха красив първи гол, когато закъсняхме да затворим Марк-Емилио Папазов", направи анализ Петров.

Ситуацията за червения картон той коментира така: "Че фаулът беше излишен, е ясно. За да се стигне до нея обаче, да ни направят такъв преход имаше грешки преди това. 

Трябваше при нас да се даде по-чист пас на фланга и ние да завършим наша атака. Това е за каквото говоря – това е от ситуациите, в които можехме да изиграем по-добре.

Разочарован съм. Но сега каквото и да говорим, по-скоро ще кажа неща, за които после ще съжалявам.

Аз казах на футболистите преди мача на разбора, че ако играем така, както го направихме през второто полувреме срещу Арда, имаме шанс. 

Но като цяло, днес първото полувреме играхме добре, но последният пас ни куцаше. 

Това е положението. Няма да позволя на никого да се отпусне или каквото и да е. Ще играем до последния мач и каквото ще да става“, завърши Петров.

Източник: БТА