0

 

Треньорът на Славия Иван Колев ще трябва да се справя без новото попълнение Куентин Зеедорф при гостуването на Хебър в Пазарджик днес. Племенникът на знаменития холандец Кларънс Зеедорф все още няма уредени документи, за да играе за „белите“ и така дебютът му се отлага за следващия кръг.

Зеедорф хвана окото на Иван Колев по време на извънредния лагер на Славия в Банско, където той изкара пробен период. 23-годишният ляв бранител парафира за два сезона и половина с най-стария столичен тим. Зеедорф е юноша на „Витес“ (Арнем) и „Алмере Сити“. След това е носил екипа и на полския „Заглембе“ (Сосновец). Интересното е, че Зеедорф е взет за заместник на избягалия изненадващо Людовик Суарес. Левият бек си събра багажа през август и не се върна на базата на клуба. Впоследствие на тази позиция се подвизаваше Сибири Кейта, но малиецът се чувства по-комфортно на крилото. Поради тази причина ролята на ляв бек изпълняваше до момента Венцислав Керчев. 

В Славия се надяват на трети пореден добър резултат след треньорската рокада на „овча купел“. Под ръководството на Колев тимът има една загуба – от Левски, равенство с Пирин и победа над Арда в предния кръг.  Евентуална победа на Славия ще даде глътка въздух на „белите“ в борбата им за оцеляване в Първа лига. В момента тимът от „Овча купел“ е на предпоследна позиция, с три точки повече от последния Етър. 

Още новини четете в днешния брой на Мач Телеграф

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ИНСТАГРАМ

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ТИКТОК

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ В YOUTUBE

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ ВЪВ VBOX