0

Т реньорът на Славия Златомир Загорчич е свършил отлична работа по време на зимната подготовка. Това бе показано днес на стадион „Александър Шаламанов“, където „белите“ без абсолютно никакво напрежение удариха с 2:0 Пирин. Головете вкараха Тони Тасев и Ахмед Ахмедов, а срещата ще се запомни с дебюта на „белите“ за 17-годишния Чунг Гуен До, който е от виетнамски произход, но е роден в България.

Славия стартира ударно и още в първите секунди се стигна до разбъркване в наказателното поле на Янко Георгиев. Тони Тасев получи топката и центрира опасно към далечната греда, но в аут. В 14-ата минута младокът Кристиян Стоянов стреля силно от далечна дистанция, но ударът му бе блокиран от защитник. Топката се върна в краката на Ерол Дост, който бе фаулиран на около 20 метра от вратата. С изпълнението на свободния удар се нагърби Тони Тасев, който стреля в стената.

Славия поведе в 20-ата минута. Галин Иванов получи извеждащ пас по лявото крило и опита да подаде към Ахмед Ахмедов, но подаването му се превърна в удар и срещна левия страничен стълб, след което топката падна на крака на Тони Тасев, а той безпроблемно се разписа за 1:0 на празна врата срещу родния си тим.

Пирин опита някакъв отговор чрез Дмитро Семнив, който получи центриране отдясно и стреля с глава, на сантиметри над напречната греда.

В 26-ата минута Янко Георгиев допусна груба грешка при опита си за излизане при дълга топка и с глава подари топката на Ахмед Ахмедов, който изключително елегантно го прехвърли и покачи на 2:0.

Малко след това преотстъпеният от Ботев Пд Димитър Тонев пробва да затрудни Светослав Вуцов с удар от далечна дистанция, но вратарят на Славия внимаваше.

Славия и Пирин

 Славия и Пирин
Startphoto.bg

 В 69-ата минута украинецът с български паспорт Вячеслав Велев стигна до топката и стреля от границата на наказателното поле с по-слабия си ляв крак, но точно в Светослав Вуцов. В 85-ата минута Андрей Йорданов проби опасно в наказателното поле, пусна към капитана Александър Дюлгеров, който стреля, но ударът му бе блокиран.

Освен Чунг Гуен До официален дебют за Славия записаха още Натам Гасама и синът на Небойша Йеленкович – Велко. Иначе първи официален мач за Пирин Бл изиграха Даниил Кондраков, Димитър Тонев, Илкер Будинов, Дмитро Семенив и Борис Тютюков.

На трибуните бе националният селекционер Младен Кръстаич, който преди това посети и мачовете Левски - Черно море и Берое - ЦСКА от този кръг.