0

С лавия постигна минимална, но много важна победа с 1:0 у дома срещу Арда в двубой от 23-ия кръг на Първа лига. По този начин хората на Златомир Загорчич сложиха край на серията от 3 поредни поражения в българския шампионат.

"Белите" разпечатаха вратата на Арда в 81-ата минута, когато Илия Юруков фаулира Галин Иванов в наказателното поле и Тони Тасев вкара от дузпа.

Двубоят не бе от най-запомнящите се, тъй като през по-голямата част от него темпото на игра бе много ниско. До почивката най-доброто положение за гол се откри пред нападателя на домакините Ахмед Ахмедов. Галин Иванов навлезе в наказателното поле и стреля към вратата на Арда. Анатолий Господинов изби удара му и топката попадна у непокрития Ахмедов, който отправи нов шут. Стражът на гостите обаче отново спаси, макар и да бе легнал на земята.

Славия - Арда 1:0. Снимки: start-photo.bg
Славия Арда Славия Арда Славия Арда
15

През второто полувреме Славия бе по-активният отбор, но големите опасности пред вратата на Господинов липсваха почти до самия край на двубоя. В 78-мата минута защитникът на Арда Илия Юруков препъна в наказателното поле Галин Иванов и след дълга консултация с ВАР главният съдия Ивелин Занев отсъди дузпа в полза на "белите".

С нейното изпълнение се нагърби Тони Тасев. Господинов разгада, че ударът ще бъде в средата на вратата, но топката бе прекалено силна и огъна лявата ръка на вратаря, за да влезе в мрежата за 1:0.

Тази победа означава, че „белите“ се изкачиха до 4-ото място с 38 точки на сметката си. Арда пък остава на 8-о място с 35 точки.

В следващия кръг за Славия предстои гостуване на Локомотив София в малкото столично дерби, като срещата на стадиона в квартал „Надежда“ е в петък, 17 март, от 17.30 часа. Арда пък приема Левски в неделя, 19 март, от 14.30 часа.