0

С лавия разби с 5:2 като гост Царско село в мач от 15-ия кръг на Първа лига. Двата отбора изиграха мач с много голови положения, в който „белите” стигнаха до успеха не без помощта и на вратаря на домакините Янко Георгиев.
„Царете” поведоха в 9-ата минута чрез Лъчезар Балтанов, но секунди по-късно Тони Тасев изравни. В 20-ата минута Емил Стоев даде аванс на „белите”. В 57-ата минута Радослав Кирилов бе точен за 1:3. В 74-ата минута Мартин Кавдански върна домакините в мача, но само две по-късно се разписа Питър Макрилос. Крайният резултат оформи Тони Тасев с втория си гол в мача от дузпа.
С успеха Славия събра 26 точки и се изравни с втория ЦСКА. Царско село остава на дъното с 10 точки.

Славия разби Царско село
Славия Славия Славия
8

Треньорът на Славия Златомир Загорчич изрази задоволство победата: „Заслужено спечелихме, 5 гола вкарахме, имахме и колебливи периоди обаче. Успяхме да си вкараме положенията. Във важните моменти показахме характер, имахме преднина през по-голяма част от мача“, анализира наставникът на „белите“.

През цялата седмица тренирахме за този мач.

Искахме да сме по-агресивни от тях и успяхме. Моите мечти са свързани със следващия мач в петък“, завърши Загорчич.
Колегата му в Царско село Любослав Пенев отчете, че поражението е закономерно за неговия отбор.

„Очевадна загуба. Интересен мач. Седем гола. Направихме добри неща, но в много малко моменти от мача. Резултатът е закономерен. Нелогично за мен. Като не вкараш, ще ти вкарат. Имахме много ситуации.
Указанията ги давам през цялата седмица. Не успяхме да изпълним доста от нещата. И за двата отбора са важни точките. Няма лесни мачове. Ще си извлечем поуката. Само работа. Всички заедно. Това е колективен спорт. Всички продължаваме да работим”, каза Пенев.