0

Ц СКА победи с дузпи 7:6 Славия и е на финала за Купата на България, където чака победителя от другата двойка Левски - Лудогорец (3:2 в първия мач). В игровото време на "Българска армия" Славия изравни общия резултат още в 12-ата мин с голове на Тасев и Минчев: 2:2.

Миналата седмица на стадиона в Овча купел "червените" победиха с 2:0, след което наказаният за мача треньор Стойчо Младенов обяви, че подава оставката си.

В реванша отборът бе изведен от Алън Пардю, който дебютира на скамейката като временен наставник при 0:0 с Левски през уикенда.

В осмата минута Тони Тасев откри за „белите“ след отлично върната отляво към него топка от Радослав Кирилов.

В 12-ата минута Иван Минчев забоде в мрежата втория гол над вратаря Евтимов.

Малко след това Кайседо от ЦСКА стреля с глава към вратата на Вуцов, който не отрази по най-добрия начин. Наложи се реферът Волен Чинков да проверява на видеозапис дали топката е преминала с целия си диаметър зад голлинията – оказа се, че няма гол.

До края на редовните 90 минути с 3 минути добавено време нов гол не бе отбелязан, стигна се до продължения, в тях резултатът се запази: 2:0 за Славия, общо 2:2. В последните секунди на 2-минутното добавено време след 120 мин. игра Йоан Байи, №7 на ЦСКА, се сблъска във въздуха с вратаря на Славия Вуцов, падна лошо и бе изнесен на носилка край аутлинията пред сектор Б. На терена влезе и линейка.

Дузпите решиха победителя след общо 3 часа и половина игра в двата полуфинала - те бяха изпълнени във вратата пред сектор Б, където бяха феновете на гостите. .

Двата отбора изпълниха без грешка първите си 5 удара: за домакините вкараха последователно Кели, Мухар, Юга, Лам и Кайседо, за „белите“ се разписаха Вълчев, Стоянов, Соарес, Мартин Петков и Керчев. При резултат 5:5 от дузпите (7:7 общо), дойде ред за т. нар. "внезапна смърт". Първите 2 дузпи бяха точни - на Дончев (ЦСКА) и Добрев (Славия) до 6:6.

 

И тук настъпи развръзката. Първо капитанът на ЦСКА Мено Кох не издържа и би в аут над вратата, но грешката му бе изкупена от вратаря на "червените" Евтимов, спасил блестящо удара на Никита Николаевич.

Мазику направи 7:6 за ЦСКА технично с левия крак. Така към точката за изпълнение се насочи №16 на Славия Кемело Нгуена, чийто удар (пак в десния му ъгъл) Евтимов също спаси за крайното 7:6 при наказателните удари, общо 9:8.