0

С лавия допусна трето поредно поражение и четвърто в последните си пет мача от първенството. В последен двубой от седмия кръг в Първа лига "белите" загубиха у дома с 0:2 от ЦСКА 1948, а бъдещето на треньора Хосе Мария Бакеро в клуба остава под въпрос. Още повече, че бившият наставник на „белите“ Златомир Загорчич изгледа мача от трибуните на стадион „Александър Шаламанов“.

Головете за победата реализираха Бирсент Карагарен и Рууни Ева, за когото попадението бе дебютно.

В 12-ата минута удар с глава на Виктор Генев беше спасен от национал Даниел Наумов.

По-малко от 60 секунди след това Педриньо отправи силен шут, вратарят Николай Кръстев отби топката в гредата, но при добавката Бирсент Карагарен откри резултата в полза на гостите.

В 17-ата минута Педриньо стреля от пряк свободен удар, но Николай Кръстев парира топката. Последва и неуспешен опит за гол на Рууни Ева.

След точно половин час игра Педриньо шутира, Кръстев не успя да се справи с положението и топката достигна до Рууни Ева, който я прати в мрежата за 0:2 с първото си попадение за ЦСКА 1948. 

В 35-ата минута за пореден път се получи разбъркване в наказателното поле на Славия и Ивайло Чочев се оказа на голова позиция, но този път стражът на "белите" се намеси решително.

Точно преди почивката част от публиката на Славия се обърна с гръб към терена, като се чуха скандирания "всички вън", пише БТА.

През второто полувреме Мартин Георгиев влезе като резерва и направи повторен дебют за домакините след една година, изкарана в академията на Барселона.

В 50-ата минута Николай Кръстев изби шут на Никола Илиев.

В 66-ата минута Даниел Наумов парира удар на Галин Иванов, а десет минути преди края на редовното време Георги Русев центрира от фаул, но ударът с глава на Ивайло Чочев беше спасен от Кръстев.

В самия край на двубоя влезлият като резерва Роберто Райчев беше близо до реализиране на попадение във вратата на ЦСКА 1948.

Славия има само 4 точки на 14-то място в класирането, докато "червените" са с 13 точки на четвърта позиция.