0

С лавия става глобален клуб, в който се говорят много езици – български, английски и испански, видя се на представянето на новия треньор Хосе Мария Бакеро.

На него и на помощника му от Каталуния Жорди Гратакос, превеждаха на испански, от своя страна президентът Венци Стефанов се обърна към присъстващите на български, а фенове на „белите“ на английски подариха фланелки на новите треньори.

„Това е исторически клуб. Клуб, който залага на собствени кадри“, каза Бакеро на испански. „Наблюдавал съм някои двубои на Славия и знам за какво става дума. 

Когато президентът ми предложи тази възможност, помислих си и приех. С моя опит мога да допринеса за това отборът да се представя на ниво. 

Искам да вложа методологията от Барселона и тук, защото през последните 6 години работих с юношеския отбор на Барса. Това ме мотивира изцяло и затова съм тук. Искам да вложа целия си опит в Славия. 

Целта е да се конкурираме с нашите съперници, както и да подобрим качествата на футболистите и целия отбор. Преди много години думата "успех" за мен означаваше да се подобряваш и да дадеш всичко от себе си, не да побеждаваш на всяка цена. 

Ще искаме от всеки да дава 100 процента от възможностите си - не само футболистите, а и треньорите. Нашата цел е да накараме публиката да е доволна от представянето на отбора. Ще се опитаме да направим така, че феновете ни да идват на стадиона. 

Целта ни е да изградим момчетата като професионалисти. Трябва да има търпение към тях. Постепенно трябва да ги интегрираме в мъжкия футбол, защото този преход не е лесен. Искаме самите млади футболисти постепенно да се превърнат в гръбнака на първия състав. Няма да имам различно отношение към моя син (Йон Бакеро)", заяви специалистът пред медиите на стадион "Александър Шаламанов". 

Хосе Мария Бакеро е новият треньор на Славия, изведе отбора на първо занимание (ГАЛЕРИЯ)
Бакеро Славия представяне Бакеро Славия представяне Бакеро Славия представяне
72


Новият треньор на "белите" получи подаръци - топка и тениска от фенове на отбора.

Бившият испански национал говори и за отношенията си с Христо Стоичков.

"Изживяхме страхотни моменти заедно на терена. Той е истинска легенда, не само в България и Барселона, но и по света. Има много силен характер. Спокойно мога да го нарека приятел, защото останахме близки и след края на футболната ни кариера", каза още Хосе Мария Бакеро.
Неговият помощник Жорди Гратакос също беше представен официално пред медиите.

Славия обяви програмата за тренировките си по време на лятната подготовка. "Белите" ще бъдат в София до 25 юни, когато заминават на лагер в Банско.

В планинския курорт столичани ще изиграят четири контролни срещи, като послредната ще бъде срещу румънския Политехника. 

Официалното представяне на водения от треньора Хосе Мария Бакеро състав ще бъде на 8 юли на стадион "Александър Шаламанов" в проверка с втория състав на ЦСКА 1948. 

Програма за лятната подготовка на Славия:

23 и 24 юни - тренировки на клубната база в София

25 юни до 6 юли - лагер в Банско

контролни срещи:
28 юни 
Славия - Монтана

1 юли
Славия - Септември (София)

4 юли
Славия - Крумовград

6 юли
Политехника (Яш, Румъния) - Славия

8 юли, стадион "Александър Шаламанов"
Славия - ЦСКА 1948 II