0

С лавия измъкна престижно 1:1 в третата си контрола в Турция. Съперник на "белите" бе Марибор. Словенският гранд откри в 7-ата минута чрез Толич, който вкара с шут по земя извън наказателното поле.

Ремито донесе централният защитник Натан Гасама с удар от няколко метра пред голлинията след центриране от дясно. Следващата проверка е планирана за 30 януари, когато съперник е руският Факел.

"Лагерът протича много добре. Подготовката преминава на пълни обороти. Момчетата са здрави, с изключение на един-двама, които имат леки мускулни проблеми, но всичко е наред", отчете президентът Венци Стефанов, който говори за "Спортал" след мача.

"Първо, това че някои фенове желаели да откажеш, това значи, че ти си телевизор без говор. Но така е, след като феновете те издържат, те могат и да ти казват какво да правиш. Но това си е техен проблем. За мен политиката и спорта изобщо не трябва да се бъркат. Ама изобщо. А колкото до това дали ще играем с руски отбори, моето мнение е - да", обяви Стефанов, който бе обещал да се прекръсти на Владимир Путин след дерби с Левски.

"Искам да попитам - защо, например, в Австралия в момента играят четирима руснаци? Австралийците по-малки светци ли са? Изобщо... защо се бъркат спортът и политиката? Хората са спирали войни, когато е имало Олимпиада, а ние зорлем искаме да подпалваме огъня повече. Спортът е спорт. Дали ще играят българи и сърби, българи и руснаци, българи и македонци, този въпрос изобщо не трябва да съществува", скочи той. 

Според него ЦСКА трябва да играе с Македония ГП, въпреки протестите на феновете. "И това за мен е глупост. Защо политизираме спорта? Спортът трябва да бъде над политиката. Това е най-голямата глупост. Някой иска да си прави пи ар, някой иска да се изкара по-голям светец от Господ и ние трябва да му подражаваме. Спортът си е спорт, политиката си е политика. Който иска да се занимава с политика, ето - идват избори, народно събрание и се решават въпросите. Спортистите трябва да решават проблемите на терена и всичко трябва да бъде честно, коректно и чисто", завърши Стефанов.