0

Е два ли е има фен на Левски, на който да не му е идвало да се скрие в дън земя след загубата от Локомотив Сф с 2:3. В този мач „сините“ направиха показно как даден отбор може да се бие сам. Е, трябва да отдадем дължимото и на „железничарите“, защото стояха мъжки докрай и се възползваха от възможностите, които съперниците им отвориха. А те не бяха малко, пише в анализа си в днешния брой вестник "Мач Телеграф".

Грешки в защита, вратарски, игра на приливи и отливи. Трябва да отчетем също, че тимът имаше възможност и да оцелее в „Надежда“. Но мнозина смятат, че все пак е по-добре, че Левски загуби. Така на „Герена“ имаха време за размисъл, събраха и горчилка, която се изля върху ЦСКА в дербито, спечелено с 2:0. Този мач даде старт на серия, която приключи онзи ден на стадион „Александър Шаламанов“.

„Можеше да бием ЦСКА с повече“, твърдяха „сините“. Това може спокойно да важи и за мачовете с Берое и Ботев Пд, да не говорим за този със Славия, който бе и загубен. Срещу „червените“ четата на Мъри стигна до 7 удара, от които 5 бяха точни, а 2 се превърнаха в голове. С Берое тези цифри се увеличиха – 9 шута, 4 точни, но само 1 гол. Срещу Ботев пък ударите стигнаха двуцифрено число, но головете не мръднаха – 1.

Ситуацията на „Овча купел“ пък бе направо – „Пуцай, куме!“. И пак един гол. Да го кажем и по друг начин. 48 удара за 4 мача, което прави средно по 12 на двубой. А 19 от тези шутове бяха или средно 4,75. И всичко това само за 5 гола! Успеваемост – 26%. Стряскащо, нали! Излиза, че атаката на Левски е много шум за нищо и май са прави легендите, които не спират да тръбят, че трябва да бъде привлечен централен нападател.

Прави впечатление също, че колкото и да е ялов Билал Бари, то Левски два пъти вкара повече 2 гола, когато той бе на терена. А сега това е мираж. Нищо, че „сините“ подлагат съперниците си на истинска канонада. И още нещо се набива на очи. В тези 4 мача само един играч успя да се разпише два пъти – Илиян Стефанов. Той вкара при 2:0 над ЦСКА и при 1:0 над Ботев Пд.

Въпреки това водещият голмайстор е друг – Марин Петков, който срещу Славия се разписа за четвърти път от началото на сезона. Трима от офанзивните играчи пък са само с по 1 гола – Ивелин Попов, Роналдо и Уелтън.

Ако за Попето има извинение, защото мина и през контузия, то при бразилците нещата изглеждат странни. Двамата уж правят супер неща на терена, но нещо липсва. Роналдо е налегнат от голова суша вече 8 мача. Хубаво поне е, че от време на време дава асистенция и вече има 3 такива на сметката си.

Не така обаче стоят нещата с Уелтън, който от дербито натрупа три сухи мача. За капак не е подал нито веднъж на съотборник за гол. Все неща, които показват, че Стоилов трябва доста, наистина доста да работи, за да може Левски да завърши в челната шестица, откъдето се вижда, че доста лесно може да изпадне.

На първо време „сините“ трябва да си върнат онази ефективност, която показаха от мачовете с ПАОК. Иначе със стреляне на вятъра нищо добро не ги чака. Излиза, че усилията им да създадат 10,15 и повече положения, са били на вятъра.