0

Ц СКА 1948 и Марибор завършиха при резултат 1:1 в първата контрола на "червените" от лятната подготовка на стадион „Горна Радгона“ в едноименния словенски град. Педриньо спечели дузпа в началото на мача, която бе реализирана от Бирсент Карагарен в петата минута и българският тим повече. Пет минути преди края на редовното време Марибор изравни с гол на Хилал Судани.

За бронзовия медалист в efbet Лига неофициален дебют от първата минута направиха новите попълнения Емил Виячки и Том Рапнуи, а Мики Орачев, Ерденис Гурища и Неделко Пишчевич се появиха в игра в 60-ата минута.
В четвъртата минута на срещата Макс Уотсън от словенците действа изключително нескопосано и препъна Педриньо в наказателното поле на Марибор, след което родният тим получи дузпа. Зад топката застана Бирсент Карагарен, който с удар по земята я прати в долния десен ъгъл на противниковата врата за 1:0.

„Червените“ създадоха още няколко ситуации след гола чрез Педриньо, Стоян Стоичков и Елитон, но до гол не се стигна. 

В 26-ата Марибор имаше отличен шанс да изравни резултата, след като разгърнаха нападение отляво, но ударът с глава на Арнел Якупович беше блокиран от Елитон. 

След паузата Атанас Рибарски направи една промяна, като в игра пусна Даниел Наумов, който застана на вратата вместо Ганев. 

В 54-ата Октавио елиминира много технично съперник и пусна вдясно за Стефан Цонков. Той центрира добре, но Педриньо не успя да засече топката с глава и се размина с нея.

Малко след това обаче Октавио получи контузия на лявото коляно след единоборство с футболист на Марибор и трябваше да бъде заменен принудително. Треньорът Атанас Рибарски извърши редица смени в състава си. 
В 71-ата минута Георги Русев се понесе отдясно, а капитанът на ЦСКА 1948 елиминира с лекота опеката на бранител от Марибор. Последвва шут с левия крак, но вратарят на словенците с една ръка спря топката по красив начин. Три след това пък Иван Брънич получи вляво на нападението на Марибор и финтира Емил Виячки. Последва тежък удар с десния крак, но топката не намери очертанията на българската врата - аут.

Секунди след това Виячки беше финтиран от Колар, след което той се озова сам срещу Наумов, но родният бранител действа бързо и блокира удара на офанзивния футболист на "виолетовите".

В 85-ата минута Марибор стигна до изравнително попадение, след като при центриране от корнер Хилал Судани бе изпуснат на втора греда и с майсторско изпълнение от воле намери близкия ляв ъгъл на вратата на Даниел Наумов за 1:1.