0

З вездата на ЦСКА Тобиас Хайнц ще седне на скамейката в двубоя със Славия за Купата на България, а не е изключено упражнението да се повтори и в шампионатния мач с Лудогорец в неделя, пише gong.bg.

Зад решението се крият няколко фактора, като първият от тях е слабата форма на норвежеца. Офанзивният полузащитник започна сезона силно и бе единствената движеща сила на „червените“ в турбулентните летни месеци. В първите 9 кръга от сезона Хайнц се отчете с 3 гола и 3 асистенции. Оттогава №14 на ЦСКА е бледа сянка на себе си.

Другата причина за мярката срещу Хайнц е наскоро гръмналият скандал с неговите пороци извън терена.

Запознати са наясно с нрава на скандинавеца от месеци насам, но в публичното пространство проблемите на норвежеца придобиха известност в последните дни - лидерът на „червената“ агитка Иван Велчев ги оповести във Фейсбук. На „Българска армия“ също отдавна знаят за Хайнц и "неволите" му извън терена, а справка на gong.bg сочи, че в действителност има клипове и снимки на норвежеца в доста неблагоприятен вид посред нощ. В едно от видеата е и лекуващият травма Брадли де Нойер.

Опциите за заместници на Хайнц в ромба на Нестор Ел Маестро са няколко. Матиас Фаетон може да бъде върнат в по-задна и непривична за него позиция, а също така Станислав Шопов и Емануел Шакич са варианти. Възможно е и сънародникът на Хайнц – Джонатан Линдсет, да бъде върнат по-назад, вляво на ромба, а като атакуващ халф да се подвизава Фаетон.