0

К оджаелиспор иска да гони промоция за елита в Турция с един от най-апетитните играчи у нас – Георги Минчев от Локомотив Пд. Това твърдят медиите в Турция, цитирани от в. "Мач Телеграф", след като преди това обявиха, че „зелено-черните“ са направили опит да примамят в редиците си Кирил Десподов. Футболист номер 1 на България за 2021 година обаче се оказа прекалено голяма хапка за тях. Смята се, че Минчев е далеч по-реална цел. Той е бил в полезрението на тима от Измит още от лятото, но тогава е отпаднал като опция. Сега обаче нещата са се променили, след като Минчев навърза 25 мача в Първа лига плюс 4 в турнирите. Плюс това Георги има в сметката си 13 гола и 3 асистенции.

Нападателят, който бе спряган и за трансфери във Франция и Италия, бил търсен от представители на Коджаелиспор чрез агента си. Самият той бил изявил желание на бъде продаден. „Няма търпение да дойде при нас“, твърдят от Коджаелиспор.
На този етап обаче не е ясно дали от Локомотив ще се съгласят да пуснат Минчев при комшиите, на които преди това Александър Алексадров–Кривия бе предложил други двама футболисти от „Лаута“ – Момчил Цветанов и Бирсент Карагарен.