0

Старши треньорът на Локомотив (София) Станислав Генчев трудно прие поражението с 0:6 от ЦСКА 1948. Той говори за причините, а също така и за генералния проблем на тима – трудното вкарване на голове. След това се спря и на предстоящата среща със Спанртак (Варна) в 23-ия кръг.

"Първо ние трябва да се извиним – и треньори, и футболисти, за това което се случи днес. Изключително унизителна загуба за нас. Срамно петно за клуба, за футболистите, за треньорите. Но преди мача нищо не подсказваше, че може да се стигне до такъв резултат".

"Не беше лоша реакцията ни и след първия гол, имахме определени ситуации, имахме и превес в моменти. Допуснахме втори гол в най-неподходящия момент, който пречупи футболистите.

Опитахме се на почивката да задържим тонуса и духа на отбора, но за съжаление още след започването на второто полувреме получихме трети гол. И след това настъпи пълна дезорганизация, което не трябва да се случва в професионален отбор. 

Мачове се обръщат и от два, и от три, и от четири гола. И най-вече, когато губиш, трябва да загубиш с достойнство, не по такъв унизителен начин. 

След мача им казах на играчите същото – лепнахме срамно петно върху клуба и върху нас самите. И само с добри игри и добри резултати трябва да измием срама".

В следващия кръг локомотивци гостуват на притиснатия до стената Спартак (Варна). На въпрос какви са очакванията за този мач, Генчев отговори: "Първо искам футболистите да реагират по подобаващ начин и да изтрият днешния срам. Това става с добри игри и да търсим победа. 

Оттук нататък не ни интересува равенство или загуба с добра игра. Искаме да побеждаваме. Така ще бъде и във Варна, искаме да победим".

Отборът на Локомотив (София) обаче вече има осем мача без победа, но Генчев смята, че това е резултат от нещо друго: "Ние имаме един голям проблем и това е реализирането на положенията. От четири мача през пролетта, сме реализирали един гол. 

Това е нашият основен проблем и трябва да бъде решен с много работа и настоятелно отношение. В момента, в който започнем да вкарваме, отборът става с друго лице. 

Примерите са от първия полусезон. В мачовете, в които успявахме да поведем, отборът ни играеше по съвсем различен начин. Нашият основен проблем е да вкараме гол. Не е лошо да има малко напрежение, защото това лежерно отношение се предава и в играта. И виждате какви елементарни голове допускаме.

През първия полусезон бяхме изключително стабилни в защита и това ни носеше успех. Но трябва да подобрим агресията, а днес можехме да вкараме поне гол, защото имахме три добри ситуации".

Старши треньорът на ЦСКА 1948 Тодор Янчев взе най-убедителната си победа през кратката си кариера като първи наставник – 6:0 над Локо София, и то като гост.

След края на срещата феновете на домакините го засипаха с неприятни думи.
"Наистина сцените, които стават край нас, не са добри. Радвам се, че нашият отбор спечели и то по такъв начин. Доста от нещата, които тренирахме и бяхме планирали, ни се получиха. И това ме прави щастлив".

"Станислав Генчев е свършил много добра работа в Локомотив и продължава да я върши. Това е един от най-силните домакини в Първа лига, доста от грандовете загубиха точки точно на този стадион. И това ме прави щастлив, че успяхме да победим".

Попитан дали това е лицето на отбора, той каза: "Просто се радвам, че когато подходим сериозно към даден мач и сме концентрирани от първата минута, нещата се получават. 

Това е нашият отбор, това е лицето, което искам да виждам. Аз се радвам, че голмайсторите са разнообразни и не сме зависими от никой".

Следващият мач обаче е с ЦСКА-София на стадиона в Бистрица, а ЦСКА-София е лидер в класирането. 

Янчев беше попитан какво да се очаква, е той каза: "Да, мачът ще бъде в  Бистрица. Но нека сега да се насладим на победата и от утре нататък да минем към следващия мач".