0

О т Левски обявиха, че до лятото на 2026 г. са продължили договорите си нидерландският защитник Келиан ван дер Каап и вратарят Иван Андонов, който е юноша на „сините“. Това става днес, в деня, в който отборът се събра за първа тренировка за 2024 година.

„ПФК Левски удължи до лятото на 2026 година договора на защитника Келиан ван дер Каап.

Нидерландският футболист дебютира за Левски на 19 февруари 2022 година. До този момент е изиграл 70 мача и е отбелязал 1 гол със синия екип.

ПФК Левски пожелава на Келиан ван дер Каап много победи и щастливи мигове със синята фланелка", написаха от клуба, като припомниха, че Ван дер Каап изведе отбора с капитанската лента срещу Локо София.

“Сините“ отбелязват, че Иван Андонов до момента има 23 мача за втория отбор. Той е трети вратар, като е конкуренция на Пламен Андреев и Николай Михайлов, на които се разчита при мъжете.

“Роден на 27-и декември 2003-а година, Андонов е бивш юношески национал. На няколко пъти той беше на изхода на стадион "Георги Аспарухов" в опити да си намери нов отбор. От януари 2021-а до юни 2022-а година той беше под наем във Фиорентина и играеше във втория отбор на клуба, но Виолетовите не активираха клаузата му за откупуване.

"ПФК Левски“ пожелава на Иван Андонов много победи, сухи мрежи и щастливи мигове с любимия клуб".

Източник: БТА