0

Ж естока драма разтресе футболните среди в Пазарджик и региона. Причината за това е кончината на Тодор Милушев. 29-годишният вратар на Спартак Щърково е издъхнал в нощта между неделя и понеделник. Печалната новина поднесе в. „Марица“.

Това е станало часове след като колабира по време на мач от Областната Б група срещу втория отбор на Оборище от Панагюрище. В 80-ата минута на срещата Милушев се строполил след поредно спасяване. Веднага на помощ му дошли двама лекари, които били на стадиона. Те установили, че няма да може да продължи мача и трябва да бъде закаран в болница. Медиците се опасявали, че има пукнато или счупено ребро. Той бил откаран в местната болница, където му е направен преглед, който показал, че няма подобен проблем.

Така Милушев не бил приет в лечебното заведение, а пратен да се прибере със съотборниците си. Но нещата загрубели отново. „По време на пътуването започна да се оплаква, че му става топло и се изпотява. Даже ни накара да отворим прозореца", заяви треньорът на Спартак Димитър Танков. Тодор бе закаран до дома си в кв. „Устрем“, където по-късно издъхнал. Той остава малко дете като сираче. А освен като вратар, Милушев е познат и като страничен съдия в областната група. 

Иначе Тодор е работил в казиното при ханче „Луда Яна“. Женен е, оставя и малко дете.

Клубът и БФС помагат на семейството

Пазарджик се вдигна да помага на семейството на Тодор Милушев. Клубът му Спартак Щърково ще дари на съпругата и дъщеря му 400 лева. С такава сума се включи и Областния съвет на БФС. „Ако има и други желаещи да дарят средства на семейството на това младо момче, отишло си без време, нека да се обърнат към председателя на ОС на БФС - Йордан Линков“, призоваха от Спартак. 

Пазарджишката футболна общественост наскоро се обедини от друга кауза, свързана с трагедия – клубовете събираха пари за семейството на Иван Ранчев, който загина от по време на мач, ударен от светкавица.