0

В тородивизионният Спартак 1918 Варна отстрани елитния Крумовград от турнира за Купата на България след успех с 1:0 в мач от 1/16-финалите на надпреварата. Победата на домакините донесе Раян Сенхаджи, който си отбеляза автогол в 73-ата минута след удар на Мехмед Сабри.

В 36-ата минута Крумовград на два пъти пропусна да открие резултата. Първо Серкан Юсеин стреля опасно от пряк свободен удар, но вратарят успя да избие топката.

При последвалия корнер Божидар Кацаров шутира, а Никола Виденов успя да избие топката от гол линията. 

В 59-ата минута Мехмед Сабри бе изведен в отлична позиция зад защитата на гостите, напредна, преодоля вратаря Янко Георгиев и стреля, но не успя да уцели вратата. 

14 минути по-късно Спартак 1918 Варна отбеляза победния гол в срещата. Мехмед Сабри нахлу в наказателното поле и стреля, топката се отби в крака на Раян Сенхаджи и влезе във вратата на Крумовград.

Васил Петров, треньорът на Спартак Варна, не можеше да се нахвали от играчите си. „Труден мач, много борба, много тичане. Най-хубавото е, че момчетата спазиха тактическата дисциплина до последно", каза Петров, който замени на поста Вальо Илиев, завърнал се в ЦСКА 1948.

"В тактически план във фаза защита нещата стояха много добре и мисля, че заслужавахме да победим. Не знам до колко ни върви за Купата, ние имахме един мач срещу Лудогорец под мое ръководство, в който също играхме много добре, победиха ни с дузпа. Не сме стигали до по-късен етап, но съм доволен – победихме силен отбор, тим от Първа лига, който се представя много добре и това нещо може само да ни радва.

Всеки един треньор има амбиции за добро представяне. Аз желая на Станислав Генчев успех в новото начинание. Той е добър треньор и знам, че нещата ще му се получат. Не съм мислил за следващ съперник, концентрирам се върху играта на момчетата, върху това всеки ден те да израстват, да се подобрява играта във всички фази и това е моята цел – отборът да има добра визия", пожела си треньорът на "соколите".

Купа на България сезон 2023/24, 1/16-финали, сряда:

Спартак (Варна) - Крумовград (Крумовград)          1:0 (0:0)
1:0 Раян Сенхаджи 73-автогол

По-рано днес: 

Марица (Пловдив) - ФК ЦСКА 1948 (София)            0:1 (0:0)
голмайстор: 0:1 Георги Русев 72

Септември (София) - Ботев (Враца)                          3:4 след изпълнение на дузпи, 5:5 след продължения, 3:3 в редовното време
голмайстори: 0:1 Браян Переа 8, 1:1 Димитър Костадинов 34, 1:2 Жан Да Силва 45, 1:3  Луис Суарес 84, 3:3 Димитър Костадинов 89, 90+1, 3:4 Митко Панов 92, 4:4 Александър Петров 94, 5:4 Здравко Димитров 104, 5:5 Мартин Кавдански 117

14 октомври:

Добруджа (Добрич) - Локомотив (Пловдив)            3:4 (2:2) след продължения

Спартак (Плевен) - Локомотив (София)                     0:1 

Вихрен (Сандански) - Пирин (Благоевград)               0:1

Септември (Тервел) - Арда (Кърджали)                     0:4 

Спортист (Своге) - Хебър  (Пазарджик)                     0:1

31 октомври:

Литекс (Ловеч) - Черно море (Варна)                       1:0 

на 8 ноември:

Струмска слава (Радомир) - Ботев (Пловдив)        

на 9 ноември:

Черноморец (Балчик) - ЦСКА-София                       

на 18 ноември:

Бдин (Видин) - Берое (Стара Загора)                   

Черноморец (Бургас) - Етър ВТ (Велико Търново)
         
на 22 ноември:

Янтра (Габрово) - Славия (София)                 

Балкан (Ботевград) - Лудогорец (Разград)        

Дунав (Русе) - Левски (София)        

Източник: БТА