0

С партак Варна победи Хебър с 2:0 в двубой от първия кръг на efbet Лига, игран на терена в Пазарджик, който по-скоро прилича на нива.

Головете реализираха Ахмед Ахмедов и Антонио Вутов, а домакините играта повече от час с човек по-малко, след като Николай Николаев получи директен червен картон.

В 17-а минута Николай Николаев извърши много грубо нарушение срещу Ивей Ромееш, като бе отсъдено нарушение. Главният арбитър Християна Гутева бе привикана на ВАР и след обстойна проверка видя сериозността на интервенцията, като показа директен червен картон на Николаев.

Спартак Варна удари Хебър в Пазарджик
Хебър Спартак Варна Хебър Спартак Варна Хебър Спартак Варна
24

Във втората минута на добавеното време на първото полувреме Хебър допусна груба грешка в защитата след дълъг пас на Франьо Пърце, като Енцо Ел Фатахи не бе внимателен и отклони топката към Ахмед Ахмедов, който само това чакаше и от чиста позиция завърши уверено, за да открие резултата - 1:0 за Спартак Варна.

В 49-а минута Хебър получи правото да изпълни дузпа, след като Франьо Пърце игра с ръка в собственото наказателно поле. С изпълнението се нагърби Олексей Збун, който обаче стреля високо над напречната греда и не успя да изравни резултата.

В 65-а минута Антонио Вутов изведе Ахмед Ахмедов сам срещу вратаря, а последният стреля и успя да се разпише за втори път във вратата на Хебър, но попадението бе отменено поради засада.

В третата минута на добавеното време Ахмед Ахмедов нахлу по чудесен начин в противникотово наказателно поле и намери с пас по конец на точката на дузпата Антонио Вутов, който връхлетя върху топката, успявайки да се разпише с дебютен гол, без да остави шанс на Дебърлиев да реагира - 2:0 за Спартак Варна.

Така Александър Томаш стартира с победа начело на новака Спартак Варна, за сметка на колегата си Веселин Великов, който вече води Хебър.

На живо на срещата присъства старши треньорът на ЦСКА Томислав Стипич, тъй като в следващия кръг "червените" домакинстват на отбора от Пазарджик. Той наблюдава срещата с изпълнителния директор Стоян Орманджиев.