0

С партак Варна обяви официално раздялата с крилото Здравко Димитров. „Соколите“ съобщиха, че контрактът му е разтрогнат по взаимно съгласие.

Димитров премина в Спартак в началото на кампанията под наем от Левски. 24-годишният футболист се разписа два пъти в рамките на 13 участия за „соколите“ в Първа лига и в Купата на България.

От клуба загатнаха, че Здравко Димитров ще продължи кариерата си в чужбина. Крилото най-вероятно ще замине за Турция, където ще облече екипа на втородивизионния Сакарияспор.

Ето какво написаха от Спартак Варна:

„ФК Спартак Варна и Здравко Димитров се разделят по взаимно съгласие. 24-годишният нападател дойде в края на август месец 2022г. сред “соколите” и взе участие в 11 срещи в Efbet лига и 2 за купата на страната, в които реализира 2 попадения и асистира четири пъти на свои съотборници, превръщайки се в един от най-важните играчи в тима. Здравко Димитров получи шанс да продължи кариерата си в чужбина и ръководството на Спартак реши да даде тази възможност на състезателя да продължи своето развитие. Благодарим и успех занапред, Здравко Димитров!“