0

Лудогорец е съвсем близо от привличането на Спас Делев от Арда след като в Разград представиха Рик Джонатан, който идва от Сеара за 750 000 евро, съобщава „Мач Телеграф“.

„Мач Телеграф“ вече писа за този трансфер, но след това се появи спънка – клуб от Кувейт, който изкушаваше национала с огромна заплата. Той обаче е решил, че иска да подпише с Лудогорец и да се бори за титлата през 2022 г. - трофей, който все още липсва в кариерата на Делев.

Макар че Спас има договор с Арда, шампионите няма да плащат трансферна сума за него. Причината е ясна – клубът от Кърджали съкращава бюджета и с удоволствие ще се лиши от заплатата на крилото, която неофициално е 27 000 лева.

Интерес към Делев имаше и от ЦСКА 1948, но той твърдо е пожелал най-после да каже „да“ на Лудогорец.

Що се отнася до новия бразилец Рик Джонатан, привлечен от Сеара, Sofascore.com, с който работи Gong.bg, показа впечатляваща статистика за него. Общата оценка на Рик за 2021 г. е 6,78. Играчът е участвал в 28 мача за Сеара, а в 11 от тях е стартирал като титуляр. В тези срещи той е реализирал шест гола и е подал за още един. Общата му статистика за докосвания на мач според Sofascore.com е 23,64, а Рик отправя средно по 1 удар на мач.

Изключително внушаващ пък изглежда процентът му при реализация на големите шансове, като той е оценен на база представянето му – 75%. Рик прави по 1,61 успешни дрибъла на мача, а също така се отчита с 0,57 ключови подавания, които завършват със сериозна единица очаквани голове за неговия отбор. През тази година в елита на Бразилия бившият му вече Сеара финишира на 11-о място с 50 точки.