0

О сновният спонсор на Левски държи част от правата на двама от основните футболисти на тима, пише в днешния си брой в. "Мач Телеграф". 

Става дума за Джавал Ел Джемили, който е най-ефективният играч на "сините" от началото на сезона с 5 гола и 2 асистенции, и Роналдо, който беше третият поред бразилец, дошъл на "Герена". И двамата бяха привлечени по настояване на бившия треньор на "сините" Станимир Стилов, а с представянето си за Левски, показаха, че Мъри е имал изключително точно около с привличането им.

За двамата бяха платени трансферни суми, но "сините" бяха изчерпали бюджета си за покупки. Именно заради това те дойдоха на "Герена" със съдействието на „Пaлмс Бeт“, след като компанията се съгласи да даде извънредни пари за покупката им.

Роналдо беше привлечен от бразилския Баия за 180 000 долара, а Джавал Ел Джемили струваше на "сините" около 120 000 евро, платени на кипърския Акритас. 

От "Герена" разкриха, че основният спонсор на Левски се е съгласил да даде извънредните пари, след като от клуба са предложили на букмейкърскaта компания да придобие процент от правата на футболистите. По неофициална информация става дума за около 20% от Роналдо и Ел Джемили.

Това означава, че, ако един ден Левски реши да продаде двамата, спонсорът им ще си върне част от парите и дори може да излезе на печалба, ако сделката е изгодна за "сините". В тази връзка Ел Джемили е почти непродаваем. Реално клубът ще вземе само около 40% от продажната му цена и то без дължимия данък към родната хазна. Това е така, защото от кипърския Акритас обявиха официално при продажбата на испанеца, който има марокански корени, че задържа 40% от правата му.

Припомняме, че "сините" отказаха оферта от над 2 000 000 евро за Хосе Кордоба, дошла през януари, защото заради различни клаузи и проценти, щяха да вземат само около 60% от парите.