0

Р ъководството Левски обяви важни промени, свързани с финансирането на клуба, които засягат спонсорският и консултантският договор.

Това стана чрез отворено писмо от собственика на мецената на "сините" - Мило Борисов:

"Официално съобщение от Мило Борисов, мажоритарен собственик на спонсора на ПФК Левски

Скъпи привърженици на ПФК Левски,
изминаха почти 3 години от момента, в който започнахме да работим с ПФК Левски и да съдействаме не само в качеството на спонсор, но и като бизнес консултант на клуба. Съвместно с ръководството на Левски за този период успяхме да постигнем много важна цел - финансовото стабилизиране на клуба и изплащането на основната част от натрупаните в миналото задължения към НАП и към трети лица, от които зависеше лицензът и дейността на клуба.

Радвам се, че сега, в навечерието на 110-годишнината на клуба, можем с удовлетворение да споделим с Вас, че сме доволни от постигнатото във финансов и административен план и приключваме с успех нашата мисия като бизнес консултант. Работата ни през тези години наложи да направим от наша страна значителни финансови инвестиции в интерес на Левски, които сега опрощаваме и отписваме. Така ПФК Левски няма да дължи нищо по Договора за консултантски услуги към нас.
За мен, както и за нашия екип, бе удоволствие да работим в качеството на консултант с имена като Станимир Стоилов, Ивайло Ивков, Даниел Боримиров, Антон Краус, Николай Костов, Христо Йовов и, разбира се, Наско Сираков и Ви уверяваме, че ще продължим работа с настоящото ръководство на клуба и ще правим всичко за успеха на Левски в качеството си на спонсор, какъвто оставаме.
Искам да потвърдя, че нашето дружество увеличава повече от два пъти сумата по спонсорския договор за оставащия срок на действието му.

Няма драма: Левски уреден със стабилен бюджет и без евротурнирите 

Надяваме се, че чрез това допълнително финансиране ПФК Левски ще може през новия сезон да направи добра селекция и да заеме отново заслуженото си място на лидер във футбола в България".