0

С поред Конгреса на Димитър Бербатов, който БФС не признава, Борислав Михайлов, вече не е президент на българската футболна централа. След като успяха да влязат в залата за отложената от БФС редовна сбирка, по-малко от 80 делегата организираха свой форум. 

Делегатите гласуваха настоящият президент на БФС Борислав Михайлов да бъде освободен от поста (75 гласа "за"). С ново гласуване Димитър Бербатов бе избран за нов президент на БФС с първо единодушие на всички присъстващите 76 делегати.

Освен това приеха предложените промени в устава на БФС, според които президентът на централата може да заема поста не повече от 3 мандата (75 гласа "за"), а членовете на Изпълкома се намаляват от 15 на 9 (74 гласа "за"). Преди това БФС излезе с остра декларация, в която съобщава, че се разиграва пълен фарс. От футболната ни централа заявиха, че е необходима намеса от ФИФА и УЕФА. Изпълнителният директор на БФС – Борислав Попов опита да надникне в зала №3 на НДК, в която се организира собствен конгрес от Димитър Бербатов.

"Не съм искал да влизам в залата, а просто надникнах", заяви Борислав Попов.
Попов бе заснет от медиите как иска да види какво се случва по време на дискусията, но вратите бяха заключени и реши да заснеме цялата ситуация със своя мобилен телефон.

По-рано членът на екипа на Димитър Бербатов – Стилиян Петров, разкри че на телефон 112 е получен анонимен сигнал, поради което е дошла полиция в НДК. 

Към 13 ч. петима полицаи пристигнаха в НДК, след като до 112 достигнал сигнал, че някой е нахлул в зала 3. 

"Трябва да се даде равен шанс на всички, да има честна и достойна надпревара. Това е футболът всъщност – конкуренция, надпревара и по-добрият побеждава. Ние затова се борим - да има честен и прозрачен конгрес, какъвто до момента не ми се дава като възможност. Това, което правим, е напълно в рамките на закона. Тъжно е, че се стига до тук. Абсурдно е, но е наложително и принудително", коментира Бербатов от трибуната.

"Честен и прозрачен конгрес ви обещавам, че ще има. Не искаме много. А всъщност вие сте хората, които сте върховния орган. Затова е похвално и революционно, че взехте нещата в свои ръце. Пишем история, това е, да го знаете от мене. Благодаря ви, че в такива времена успяхте да реагирате, да излъчите делегати. Събрахме се, пътували сте. Извинявам се, защото футболът не печели от това. Затова казвам, че е тъжно. Особено детско-юношеския футбол, на който аз съм продукт. Благодаря за доверието, затова, че сте тук", каза още Бербатов.