0

А рда победи Крумовград с 1:0 в двубой от втория кръг на efbet Лига. Единственото попадение бе дело на Станислав Иванов през първото полувреме. 

То дойде при спорни обстоятелства, тъй като контраатаката на тима от Кърджали започна след игра с ръка на футболист на отбора на Александър Тунчев. 

В първия четвърт час нямаше положения пред двете врати, а в 20-ата минута Янко Георгиев улови центрирана топка към тарана на домакините Чинонсо Офор.

В следващата атака Арда излезе напред в резултата. Тогава Станислав Иванов пое топката отдясно, навлеза към средата на терена и с левия крак от границата на наказателното поле вкара в десния ъгъл на Янко Георгиев с техничен удар. Крилото не беше в положение на засада при поеманате на топката. Гостите имаха претенции, че Емил Виячки е играл с ръка в началото на акцията, но съдията Стоан Арсов не прие това.

Арда подчини Крумовград
Арда Крумовград Арда Крумовград Арда Крумовград
26

Малко след половин час игра Ренан Арияш направи пропуск за Крумовград, а след това Серкан Юсеин шутира в ръцете на вратаря Анатолий Господинов.

В края на първата част пак Юсеин стреля от пряк свободен удар, но Господинов отново имаше авторитетна намеса.

В 55-ата минута Серкан Юсеин центрира от фаул, а Матей Шимич стреля от въздуха, но топката се спря във външната страна на мрежата. 

В 64-ата минути капитанът на Крумовград Юсеин пропусна най-чистото положение до момента. Той бе изведен отдясно и с хубаво движение мина зад гърба на защитник, но диагоналния му удар мина на сантиметри от десния стълб на вратата на Господинов. 

В 78-ата минута при бърза контраатака за Арда Станислав Иванов изведе зад защитата резерзавата Стефан Статев, но вратарят Янко Георгиев излезе и изби с крак шута на играча в корнер.
До края на мача нямаше сериозни положения пред двете врати.

В класирането двата отбора разделят седмото място с еднакви показатели след втория кръг.

В третия кръг след седмица Арда ще гостува на Лудогорец, а Крумовград ще приеме друг евроучастник - Ботев (Пловдив).