О тдавна не съм привърженик, но ще бъда на финала в неделя, каза спортният министър Радостин Василев за предстоящия в неделя финал за Купата на България по футбол между ЦСКА-София и Левски. „Нямам предпочитания. Нека да победи по-добрия отбор“, пожела министърът, който между 2008 и 2013 г. работи във фалиралия ПФК ЦСКА.

По темата за президентския пост на БФС, за който се бори Димитър Бербатов, юристът изтъкна: „Няма сблъсък за президентския пост в БФС. Конгресът ще бъде само за приемане за бюджет. Поканили сме много хора. Не мога да взема позиция. Не ме е поканил Борислав Михайлов. Видях, че ЦСКА и Лудогорец са ни уважили, очаквам и гости от Левски.”

Във връзка с призивите на футболни клубове от страната държавата да помага за стадионите, Василев каза: „Много е важно да отбележим следното - ние на ЦСКА пари не даваме. Даваме им само възможност сами да си построят стадиона. Към настоящия момент държавата и ММС не могат да дават пари на футболни отбори за стадиони. 

Стадионът на Левски е на областната управа. Говорил съм с Левски. Като има пари за всички стадиони, ще има и за тях. Тези два казуса не следва да се представят като едно”, каза министърът.

Радостин Василев бе гост на 65-ата годишнина на Спортния тотализатор. “Приключихме с обжалването на Гошо Гинчев и Христо Йовов. Не са в ръководството на Спортния тотализатор”, уточни той.

„Тази година се очертава да бъде годината на реформите както в Българския спортен тотализатор, така и в българския спорт. 

Поставил съм цели пред ръководството на тотализатора и в техен интересен е да ги изпълнят. Основната цел е да печели добре, защото това е основата за бюджета ни за спорт и култура. Тази година предстоят законодателни изменения в закона за хазарта и промяна в централната компютърна система. 

Предстои и модернизация в игрите и инвестиции, които да доведат печалбата догодина да е по-голяма. Това е много важно предприятие за държавата. Всява стабилност и прозрачност. Това трябва да се задържи. Необходимо е да се управлява модерно“, заяви Василев.