0

С ъдийската комисия към футболния ни съюз излезе със становище относно полемиките, разразили се към отсъжданията на ВАР в двубоя между Етър и ЦСКА в сряда.

Ето какво гласи то: 

Във връзка с обществения интерес, възникнал около отсъжданията на съдийската бригада на мача от ППЛ между Етър и ЦСКА и постъпилото писмо от г-н Даниел Панов, Съдийската комисия държи да внесе следните уточнения:

Решенията на съдийската бригада в този двубой са напълно коректни, а причина за възникналата полемика е грешният кадър, който VAR съдията Ивайло Ненков е подал към телевизионния оператор при ситуацията за отменения гол на Етър в края на двубоя. Съдийската комисия анализира действията на VAR съдията, чиито права ще бъдат спрени.

СК изразява категорично становище, че компютърните графики, които показват ситуациите за засада, не могат да бъдат манипулирани.

Кадрите, за които става дума, може да видите тук.

Дисциплинарната комисия пък наказа сурово Етър за лоша организация на двубоя срещу ЦСКА и за различни провинения на привържениците, съобщават от централата.

Етър е глобен общо с 9300 лева. Към традиционните санкции за бомбички, димки, хвърлени предмети и обидни скандирания, "болярите" отнесоха и наказание от 2000 лева за "неспазване изискванията за осъществяване на надеждна охрана на футболната среща". Това решение най-вероятно е свързано с инцидентите по трибуните след отменения гол за Етър в края на двубоя, завършил 1:0 за ЦСКА.

В друг отложен мач, изигран през седмицата, Арда и Левски завършиха наравно 0:0. В този двубой пък имаше треньорско спречкване, като асистентът в Арда Веселин Минев бе наказан за един мач, а старши треньорът на столичани Николай Костов се измъкна с парична глоба.

Всички санкции може да видите тук.