0

Г рузия унижи България с 5:1 във втория кръг от група С4 на Лигата на нациите. Пред едва 1500 фенове на стадиона в Разград четата на Ясен Петров бе повече от безсилна срещу гостуващите грузинци, водени от бившия фенския национал Вили Саньол. 

В 4-ата минута Зурико Давиташвили откри резултата, а в 32-ата минута Андреа Христов си вкара автогол. В 50-ата минута Атанас Илиев върна един гол. Две минути след това Буду Зивзивадзе вкара трето попадение за гостите. В 58-ата минута Хвича Кварацхелия се разписа от дузпа за 4:1, а в 69-ата Валери Казаишвили вкара за пети път в нашата врата.

Нашите все пак съумяха да върнат още едно попадение в 83-ата митута, когато влезлият като резерва Илиян Стефанов довкара избита от вратаря на гостите топка за своето дебютно попадение с екипа на националния тим.

В последната минута на двубоя Ника Квеквескири можеше да направи резила още по-голям, но пропусна дузпа, отсъдена за игра с ръка на Виктор Попов.

Президентът на БФС Борислав Михайлов, който бе заел място в ложата на стадиона, не издържа да гледа унижението и още след втория гол на грузинците напусна мястото си. Все пак той със сигурност е чул виковете "Оставка", които бяха скандирани от трибуните.

В другия мач от групата ни по-рано днес Северна Македония победи Гибралтар като гост с 2:0.

В класирането в група 4 води Грузия с 6 г., пред Северна Македония с 4 , България с 1 и Гибралтар без актив. В следващите два кръга нашите гостуват - на Гибралтар на 9 юни, и на Грузия на 12-и.