0

А ко Барак Бахар напусне Макаби Хайфа, за да поеме белградския Цървена звезда, на мястото му в израелския тим ще бъде назначен не друг, а българският селекционер Младен Кръстаич. Това твърди сръбското издание „Република“, заедно с други медии в западната ни съседка.

„Настоящият селекционер на България вече загуби доверието на съседите, след като записа две загуби с националния отбор на старта на квалификациите, без да отбележи гол“, отбелязва „Република“, като изтъква, че Бербатов е бил сред първите в България, надигнали глас срещу Кръстаич.

Според изданието „не е тайна, че играчите му нямат особено доверие, тъй като повечето от тях отмениха участието си в националния отбор именно заради пристигането му.“ А в действителност именно Кръстаич спря да вика в селекцията някои по-опитни футболисти, като голмайстора на ЦСКА 1948 и на първенството Ивайло Чочев в името на обявеното от него подмладяване на тима.

Сега израелските медии пуснаха новината, че ако Барак Бахар наследи Милош Милоевич на пейката на Цървена звезда, бившият наставник на "орлите" ще отиде в Хайфа.

Те посочват, че Кръстаич е имал неофициални разговори с хора от Макаби това лято, когато му е било казано, че той ще бъде първият им избор в случай на смяна на треньора. Помага му и приятелството с хърватина Джовани Росо, жива легенда на клуба, който е един от инициаторите за пристигането му в Хайфа.

Крстаич вече е работил в Израел, когато беше треньор на Макаби Тел Авив през втората част на сезон 2021/22 и завърши трети с него.

Въпреки това Барак Бахар има договор с Макаби Хайфа за още една година, но ако се окаже, че ще поеме Цървена звезда, бившият селекционер на Сърбия бързо ще си намери нова работа, отбелязва "Република".