0

Треньорът на Левски Станимир Стоилов изрази задоволството си от победата, но и най-вече от начина, по който игра отборът му, като изтъкна, че никой досега не е надиграл „сините“, въпреки загубите от Локо София, Лудогорец с дузпи за Суперкупата и в първия кръг срещу 10 от ЦСКА 1948..

"Заслужено спечелихме, бяхме много по-добрият отбор. Мисля, че през първото полувреме играхме много по-добре. през втората част мачът влезе в едно русло, което не ни харесва - бавене, спиране", коментира треньорът.

"Не ни достигна увереност, за да вкараме преди почивката. Имахме проблеми при последния пас, при последния удар. Казвал съм, че тези проблеми се преодоляват с много работа. Ние не можем да си позволим 4-5 нападателя, това са момчетата, с които работим", каза още той.

"Откакто аз съм треньор, отборът винаги играе с хъс и желание в дербитата. През второто полувреме нямаше мач, който можем да коментираме, а точно тогава вкарахме. Положенията на ЦСКА бяха индивидуални отигравания, а ние си създавахме положенията", смята той.

"Казах на моите футболисти, че ние сме призвани за обръщаме историята. Всички се стараят. Имаме и слаби мачове, но не помня някой да е надиграл Левски на терена", смята Стоилов.

"ЦСКА не успя да отговори на нашата скорост в атака. Ние не търсим реванш за миналия мач, а се опитваме да носим радост на публиката. Тя изстрада с тези два кошмарни мача, загубени с дузпи, може би незаслужено. Дано днес да сме им дали поводи за радост", каза треньорът на "сините".

"Сундберг още е с лонгета, той е далеч от завръщане на терена. Ще се опитаме по време на паузата да работим с контузените футболисти", добави той.

"Никога не съм искал нещо специално за себе си. Исках да върнем радостта на феновете, уважението. Последните години основно губим вечното дерби, сега ние сме призвани за обърнем историята и да върнем славата на Левски. На терена Левски е спасен, сега трябва да го спасим и финансово", завърши Станимир Стоилов.

Собственикът на Левски Наско Сираков поздрави играчите за победата над ЦСКА-София с 2:0.
"Няма две мнения, през целия мач бяхме по-добри. Изпуснахме да решим мача до 10-а минута, когато трябваше да водим с 3:0. Единствено исках от момчетата, да играят както могат. Тогава трудно може да загубим.

Отборът ни е най-младият в А група и ще има и колебания, но ако нямаше съдийски аванти в наш ущърб, нямаше да загубим и тези два мача в първенството", каза Наско Сираков след мача.

Авторът на първия гол на Левски Илиян Стефанов изтъкна, че в началото на мача „сините“ са изпуснали удобни положения за гол.
"Много добра отборна игра, на това се дължи успехът. Всички се представиха добре - и тези, които влязоха като резерви", коментира Стефанов, който също се появи на терена в хода на мача.

"Играхме с по-голяма увереност от самото начало на мача, когато изпуснахме много положения. Аз вкарах просто гол. 

Обичам конкуренцията и не ме е страх от това, че има много кандидати за поста, на който играя. В предишния мач сами се бихме. Мисля, че ако играем добре, трудно ще има отбор в България, който да ни надиграе", завърши със самочувствие нападателят.