0

М алко преди последната тренировка на „сините“ преди утрешния финал за Купата на България срещу ЦСКА, наставникът на Левски Станимир Стоилов застана пред журналистите.

„Искам нашият отбор да играе на максимални възможности, тогава можем да се надяваме на успех. Аз обичам да налагам стил и начин на игра без значение от конкретния двубой“, изтъкна хасковлията.

„За да стигаш до победа и успех, не трябва да правиш често промени – не искам да има продължения и дузпи, защото феновете ни заслужават един спокоен финал. 

По принцип, във финални мачове и дербита често се използва клишето, че не е важна моментната форма – аз видях, че ЦСКА се подобри в последния мач, така че за мен няма фаворити. 

Няма никаква зависимост – това, че ще се класираме евентуално за евротурнирите, ако спечелим, или евентуално след това, ще донесе свежи средства в касата на клуба. Важно е за нашите привърженици, които достатъчно изстрадаха през последните години", заяви още Стоилов.

"Основният ни коз в утрешния финал ще бъде колективът. Като настроение и амбиция предполагам, че сме в най-добрите си моменти. Остава утре да изиграем подобаващо срещата и да спечелим финала. 

Има по-голямо напрежение у футболистите отколкото се очаква, защото те все пак знаят колко е голяма отговорността в този мач. Тези играчи могат да обърнат историята, защото тимът стартира в доста тежка ситуация като класиране и точки. Но играчите със своето представяне на терена и победи върнаха феновете по трибуните.
 
Рано или късно Левски трябва да играе в такива мачове – колкото по-рано преобърнем историята и започнем да взимаме тези мачове, толкова по-рано ще се върнем там, където ни е мястото. 

Аз от първия ден им казах, че ако се класираме за Европа, ще е като мини шампионска титла. Имаме още три мача, в които можем да изпълним зададената задача, ще бъде важно, ако още утре си гарантираме евроучастие. 

Мисля, че донякъде има промяна в мисленето, че могат да печелят големи мачове, в някои от тях успяха. Ще се изправим срещу отбор, който има доста опит и самочувствие, натрупани от мачове в Европа. Въпреки че дойде рано тази отговорност в този крехък състав, смятам, че имаме сили да се справим утре. 

Изключително важна е увереността – при нас последните мачове винаги са със заряд, но за нас е важно да изиграем мача в стил Левски.
 
Алан Пардю е достатъчно известно име в европейския футбол, с целия респект подхождаме и към него, и към противника. Той от дълги години наблюдава отбора на ЦСКА, така че е по-лесно да се аклиматизира към треньорския процес“, изтъкна Мъри.

Под наблюдение е физическото състояние на един от основните и опитни играчи на Левски – Георги Миланов, призна Стоилов. Дали ще играе на финала ще се реши в деня на мача, каза Мъри.

„Георги имаше някакви проблеми, ще видим как ще е сега на тренировката. Ако не може да вземе участие, това малко променя нашите идеи и планове. Все пак той е от опитните играчи и е участвал в такива двубои. Надявам се все пак всичко да е наред с него и да можем да го използваме", заяви Стоилов.