0

Т реньорът на Левски Станимир Стоилов говори преди реванша с Лудогорец на полуфиналите за Купата на България. Той отново призова отбора си да покаже нападателен стил и да играе гордо.

"В последните мачове играхме срещу сериозни противници, което е добре, защото така можем да видим на какво ниво сме. Доброто представяне в първия мач с Лудогорец ни задължава да мислим само за елиминация. 

Имаме малък брой играчи, но това е стратегията, която сме си избрали. И шестима футболисти да останат, 20 000 души по трибуните ще запълнят листата на другите", бяха първите думи на треньора.

"Моето желание е да играем винаги гордо. При нас някои неща се случиха по-бързо, отколкото очакваха всички. Искам от първата минута отборът да играе в стил "Левски". Срещу нас има изключително сериозен съперник, който е хегемон в българския футбол в последните години. Трябва да сме на най-доброто си ниво, за да имаме шансове", предупреди Стоилов.

"В двата мача в Разград избрахме схема, която ни донесе успех. Сега ще решим в последния момент и в зависимост от играчите. Ще отиграем няколко варианта и ще избираме", призна той.

"Нашата цел е да играем винаги в атака. Ако противникът ни принуди да се защитаваме, ще го направим. Но е важно да се надскочим, за да очакваме чудеса. 

Обичам на казвам, че баницата я качваме високо на гардероба и от футболистите зависи колко високо ще скочат. Но те не трябва да се притесняват, защото ако играят добре, дори и да паднат, отговорността ще нося аз. Загубите не са техен проблем", каза Стоилов.

"Човек каквото си направи - хубави или лошо, никой друг не може да му направи. Постижение е да продадем целия стадион за по-малко от 24 часа и да се чудим откъде да намерим още места. Това го направиха играчите. 

Не виждам причина футболистите да изпадат в излишно напрежение. Сравнението с 2013 година не е добро, защото тогава Левски бе отбор с голямо финансиране, а сега имаме отбор, който още не се е научил да ходи. Нищо страшно няма пред нас - просто ще продължим да се развиваме", добави специалистът.

"Сигурно има товар върху футболистите. Но няма как да стане ЕвроЛевски без товар и без проблеми. Виждам отбор, който е прекалено крехък, но може много бързо да укрепне. Искаше ми се преднината ни от първия мач с Лудогорец да бе по-голяма. Тази ни задължава да играем единствено за победа. 

Може и да се наложи да се защитаваме, но не е в главата на играчите да се бранят 90 минути. В двама мача срещу Лудогорец в голяма част от времето успяхме да наложим нашата воля. И сега ще е така", закани се Стоилов.

"Не съм спокоен, честно казано. Имал съм и по-важно мачове и от финансово естество. Но колкото повече един отбор печели такива мачове, толкова по-бързо израства. Отворихме малко по-голяма крачка", припомни треньорът на "сините".

"Какво да кажем на феновете? За съжаление не можем да разширим стадиона за следващия мач. При нас има доказана симбиоза между отбор и привърженици. Освен да пожелая на привържениците ни да изпитат радост. Стигнахме дотам да крадем от секторите на гостуващите отбори, за което им се извиняваме", добави той.

"Преди време казах, че всички управляващи трябва да се оглеждат на кого помагат. Защото 20 хиляди души не могат да се съберат и на платен митинг, а Левски ги събира с лекота, а те си плащат, и то не малко. Двата гранда Левски и ЦСКА заслужават по най-бързия начин да ни изградят стадиони. Така всеки ще живее по-добре. Не се притеснявам да го кажа, колкото и да се обиждат някои политици. И го казвам, защото нищо не се случва. Държавата повече ме е ограбила, отколкото ми е помагала", категоричен бе Стоилов.

"Не сме търсили помощ за среща с министъра, нас ни потърсиха. Казахме си проблемите. Искахме козирка, защото има опасност да рухне чудесният Сектор А. Задълженията ни към НАП да бъдат облекчени, за да си ги изплатим. Всичко е изчистено към футболистите. Няма никакви проблеми с моите неща също, всичко е уточнено", каза още треньорът.

"Имам уверението, че всичко по лиценза е наред. Имаме спрени трансфери заради задължения към Насиру Мохамед. На с тези пълни стадиони и този проблем ще се реши. Отборът помага на клуба. На Левски не му отива да е длъжник", завърши Станимир Стоилов.