0

С ъжалявам най-вече, че няма да съм на пейката. Може би това ще ми е най-тежкото дерби. Естествено, вината е изцяло в мен. Надявам се отборът да намери пътя към победата. Това каза треньорът на Левски Станимир Стоилов на пресконференция преди утрешния мач срещу ЦСКА-София на ст. „Васил Левски“.

Заради картона си след мача с Лудогорец за Купата, спечелен с 3:2 в Разград, Мъри няма да е на скамейката в неделя.

"Имам достатъчно доверие на Цанко Цветанов. Той е минал през толкова битки, така че нямам никакво притеснение. Естествено, не ми е приятно, че допуснах такава грешка, но това не трябва да се отрази под никаква форма на отбора. Ясно е, че преди мача не мога да съм в съблекалнята, ще видя откъде ще гледам“, сподели още Стоилов. 

"Алън Пардю е достатъчно опитен специалист, с огромен опит не къде да е, а в английската Висша лига. Там не може да имаме никакво преимущество. Той е бил достатъчно дълго в България, надали за него има тайна. Не ме вълнуват техните проблеми или позитиви. Мен ме вълнува как ще се представи моят отбор“, отбеляза Мъри.

"Не съм гледал много мачове на ЦСКА, за да дам по-детайлна оценка. Те имат достатъчно опитни играчи. Те се прераждат, когато играят с нас - нормално, дерби на друго ниво. Не можем да кажем, че не е ЦСКА. ЦСКА винаги си е бил сериозен дразнител." 

За своя отбор той каза, че „Михайлов най-вероятно е възстановен и ще може да вземе участие“. 

„Знаете за наказанието на Хосе (Кордоба). Появява се нов проблем с Георги Миланов, той не е в максимално състояние и не може да тренира с останалите. Имаме 24 часа да преценим", допълни Станимир Стоилов. 

"Предстоят изключително важни мачове, би било добре, ако имаше такива с по-малък заряд. Имаме малък брой играчи, някои от тях имат и наказания, но при всички положения трябва да сме на високо ниво. 

Привържениците очакват от нас да изиграем един мач на високо ниво. Футболистите сами вдигнаха летвата и сега трябва да отскачат или поне да държат нивото. Ангажиментът е техен." 

"Винаги може да има изненади, особено в тактическо естество. Аз ще направя всичко възможно да не бъдем сюрпризирани, ние сме работили достатъчно. Надявам се да сме добре възстановени и да държим ритъма от последните два мача." 

"Няма какви претенции да имаме. Ще има една прекрасна атмосфера - привърженици, добър терен, сериозни противници, съдия №1. Какво повече да искаме? Няма човек, който да има претенции към обстановката утре. Може би двата най-популярни клуба, два отбора, които искат да спечелят, едни от най-добрите футболисти на България. Трябва да е спектакъл, за да може да се види, че Левски и ЦСКА са най-обичани", допълни наставникът. 

"Резултатите ги има и ги няма, но Левски трябва да има стил. Горд Левски, който да играе от първата до последната минута в неговия си стил, да търси победата. Ако противникът е по-добър, няма какво да направим", завърши Стоилов.