0

„ЦСКА били слаби? Дали? Това все пак е същият отбор, който победи Базел, а до този момент нямаше загуба в първенството“, обяви през вестник "Мач Телеграф" бившият играч и директор на „сините“ Станислав Ангелов.

"Никой няма право да омаловажава победите на даден отбор, как са ги постигнали, как се подготвяли за тези мачове, защото това не е лека работа. За мен от Левски сами си направиха този мач лесен. Изиграха го супер. Показаха агресивен и атрактивен футбол. Съвсем заслужено спечелиха“, продължи в този дух Пелето, както го наричат и до днес феновете.

Той бе категоричен, че настройката за самата среща са оказали влияние върху развръзката в нея, а не толкова различните позиции, от които стартираха двата гранда. Както е известно, „сините“ бяха сринати сред загубата с 2:3 от Локомотив Сф, а в същото време на „Българска армия“ си бяха осигурили комфорт след 2:0 над Славия. „Това е дерби и другите мачове нямат значение. Важното е да знаеш как да спечелиш този мач. С каква мотивация и стратегия ще влезеш в него. От титулярите до резервите. Имам много такива мачове зад гърба си. И знам от личен опит, че формата преди това, резултатите – нямат значение.

Важното е как ще влезеш в този мач“, категоричен бе Ангелов. Той не пропусна да отчете също така, че „сините“ успяха да се справят срещу ЦСКА без водещата си фигура в защитата Ноа Сонко Сундберг, който бе в групата, но не успя да се възстанови напълно, за да може да излезе срещу „червените“.

„Вижте, Станимир Стоилов не веднъж или два пъти говори по този въпрос. На всички е ясно, че той иска има състав от 20 равностойни играчи и да може да разчита на всеки един от тях, във всеки един момент. Затова трябва да се готвиш здраво и да чакаш за възможност. Аз съм бил в тази позиция и знам, че това е шанс. При това огромен, който трябва да го грабнеш. Винаги съм се старал да оправдая доверието в мен“, заяви Ангелов.

„Нормално е да се правят крайни оценки при всяка издънка на Левски или ЦСКА. Просто знаем какво може Лудогорец и как успява да се възползва от това и да трупа разликата. Левски играе добре, няма този ресурс, който ни се иска като играчи, но и финансово, но с постоянство може да играе сериозна роля в борбата за титлата. Трябва обаче да поддържа играта, която показаха срещу ЦСКА“, смята бившият национал.

Той допълни какво друго му е направило най-голямо впечатление в неделя: „Това е представянето на всички българи, които стартираха за Левски. Наистина бях впечатлен от това, което направиха. В никакъв случай не искам да слагам на заден план чужденците, които също бяха на ниво и блеснаха при победата. Но за мен българите бяха тези, които поведоха Левски към нея. Говоря за хора като Ивелин Попов, чието значение бе поставено под съмнение преди срещата. Именно родните играчи спомогнаха Левски да влезе по-добре в мача, по-бързо да вземе превес, който се запази докрай“.