0

С тарши треньорът на Ботев Пловдив Станислав Генчев изрази притеснението си от липсата на фенове на "канарчетата" в предстоящото градско дерби с Локомотив от първия кръг на Първа лига. Наставникът даде брифинг на стадион "Христо Ботев" преди сблъсъка с "черно-белите". Двубоят между Локомотив и Ботев е в неделя (16 юли) от 18.30 часа на "Лаута". 

"Всички в отбора чакаме с нетърпение утрешния мач, срещу най-големия ни противник. Тимът ни е добре подготвен и се готвим за победа. Ще ни липсва публиката, защото футболът е за феновете. Тяхната подкрепа е изключително важна и може да изстиска максимума от футболистите. С феновете трябва да бъдем и сме едно семейство", започна Генчев.

Старши треньорът на Ботев обърна внимание и на тима на Локомотив.

"Мисля, че ги познаваме добре и сме направили всичко възможно да анализираме приятелските им мачове. Може да се каже, че имат добър синхрон в отделните линии между играчите си. За мен няма значение дали дербито е в първия кръг. Зарядът и атмосферата винаги са едни и същи. Късата подготовка не ме притеснява, макар че винаги е добре да имаш поне още една седмица допълнително за работа за подобряване на синхрона в отбора.

Притеснява ме ранният час на мача. Не е приятно за футболистите и феновете, но няма да се оплакваме и се съобразяваме с времето", каза още наставникът на "канарчетата".

Генчев заяви, че новото попълнение Йонас Тамм няма да може да вземе участие в утрешния и мач и разкри, че в момента се водят преговори за привличането на още футболисти.

"Йонас Тамм няма как да попадне в групата утре, защото е рисково за неговото здраве, а той не е подготвен. Доста назад е в подготовката си. Близо 2 месеца не е тренирал с отбор и ще му трябват поне 2 седмици да влезе в нормален ритъм. Работи се усилено по селекцията, надявам се в близките дни да имаме нов футболист, дори още днес. За другите нови попълнения ще трябва да се изчака още няколко дни", завърши Станислав Генчев, цитиран от БТА.