0

Б ившият играч на ЦСКА и Пирин Станислав Манолев сподели пред „Мач Телграф“ очакванията си за предстоящата среща между двата тима. Той заяви, че „червените“ играят най-добрия футбол в България в момента. 

„С оглед на формата на ЦСКА мисля, че ще успеят „червените“ да победят. Паузите са и плюс и минус. Треньорството е много специфична длъжност. Може да претовариш играчите, а може пък и да не са добре подготвени. Въпрос на тренировъчен процес е всичко. Не мисля, че фактът, че ЦСКА не взе дербито, може да се отрази по някакъв начин. Мисля, че не би им повлияло.

Всички виждаме как играе ЦСКА в момента. За мен в последния месец „армейците“ са най-добрият отбор в България. Пирин успява да се вдигне вече. Взеха точки благодарение на селекцията, която направихме заедно с Петър Занев. Ние ги събрахме тези момчета за две седмици. В началото не бяха сработен отбор, но бях сигурен, че след известно време ще се подобрят резултатите. Само не мога да разбера, каква беше причината Максим Ковальов да е изваден от групата за мача с Лудогорец.

Момчето е питало за премии и са го извадили от състава. При условие, че той беше в много добра форма и той има голяма заслуга за резултатите на Пирин в последните мачове. Доста пъти извади отбора. Марио Кирев не беше играл от доста време и изведнъж излезе срещу Лудогорец. Липсваше му игровата практика“, заяви Манолев.

„ЦСКА има реален шанс да се бори за титлата. Ако продължават така си мисля, че ще успеят да я вземат. Пирин се надявам да се спаси, защото това е единственият отбор от югозападна България в елита. Това е емблемата на югозапада. Много по-добре е да играеш в Първа лига, защото младите имат повече поле за изява. Надявам се силно отбора да се спаси. Вече се вижда ясно почерка на Нестор Ел Маестро. Иво Тренчев щом печели мачовете си, значи се работи правилно“, завърши той.