0

Б ившият футболист и президент на Пирин Станислав Манолев потвърди слуховете, че клубът е в тежко финансово състояние и е на път към фалита. Той разкритикува сегашните шефове, че са пуснали билети за мача с ЦСКА на много висока цена.

„Момчетата се бориха здраво, хвърлиха много сили, но в крайна сметка ЦСКА си взе своето. Заслужена победа за ЦСКА. Според мен в момента ЦСКА е в най-добра спортна форма от българските отбори. Не беше нормално да пускат такива скъпи билети за този мач - публиката на ЦСКА беше повече - коментира бившият национал. - По-лошото е че отборът се превръща в бомба със закъснител. Говори се усилено за дългове към НАП в размер на над 230 000 лева.

Дължат се и десетки хиляди лева към мобилен оператор. Факт са задължения към персонала - футболисти, треньори и администрация за десетки хиляди. Дългове има и към полицията, които продължават да се трупат. Новият автобус е запориран от НАП и има изпълнително дело. Всичко това може да се провери. Има футболисти, на които се дължат заплати, в същото време са лъгани, че ще получат премии. Ковальов е изваден от състава за мача срещу Лудогорец само защото е питал за премии.

50 000 лева бяха гласувани за 100-годишнината на клуба, но тези пари така и не стигнаха до първия отбор. Само благодарение на феновете се организира подобаващо тържество за вековния юбилей. Всеки месец само осигуровките са около 60 000 лева. Трупат се нови и нови дългове към доставчици, не се плащат елементарни сметки. Всичко това е резултат от аматьорския начин на управление. И може да се стигне до най-лошото - фалит на нашия клуб.“