0

П редседателят на съдийската комисия към БФC Станислав Тодоров говори ексклузивно пред в. „Мач Телеграф“ за някои от най-наболелите теми, свързани със съдийството в България. Той посочи къде реферите бъркат и открои някои положителни детайла, откакто е начело на реферите.

- Г-н Тодоров, какво заварихте, след като бяхте назначен за шеф на съдийската комисия?

- Заварих едни съдии, които бяха още от предната година, но в тях имаше напрежение и притеснение. Това беше и основният проблем към онзи момент.

- Методът на моркова или на тоягата използвате по-често като шеф на съдиите?

- Нито едното, нито другото. С момчетата си поговорихме. Казахме какво искаме ние от тях, както и какво иска президентът на БФC Георги Иванов. Той иска да има равнопоставеност между клубовете. Иска да се свири това, което е на терена. Това е желанието и на комисията.
Съдиите трябва да имат повече самочувствие и да бъдат по-спокойни. Искаме да свирят това, което виждат и то да бъде правилно. Нищо повече!

- Поддържате ли комуникация с Георги Иванов? В какъв дух са оценките му за работата на съдиите?

- Да, всеки понеделник съм в София. След като комисията се събере и се направи наряда, давам отчет за кръга и как е преминал той. Георги Иванов се интересува и това е нормално. Следят се нещата. Давам отчет и споделям, ако е имало някъде евентуално разминаване в отсъжданията на съдиите.

Цялото интервю четете в днешния брой на в. "Мач Телеграф"